Nyheter om öl 26 2022

22 juni, 2022
Kategori:

Fler ölnyheter till folket! Det är vår paroll och det är väl lika bra att leva upp till det, eller hur? Så var så god, 5 ölnyheter på ett bräde!

Ölsnack med två bryggerier
Känner du till Wättle brygghus och 7Brewsters? Om du inte gör det så har du chansen att lära känna dem lite mer den 2 juli då de båda bryggerierna sladdar in på Nellies Café & Diner och serverar både öl och snack. Bra ju! Nellies ligger i Östad som ligger nära Sjövik som ligger på andra sidan sjön Mjörn från Alingsås sett. Ungefär 40 minuter nordost om Göteborgs centralstation om du vill ha en ytterligare en geografisk punkt i livet. Du hittar allt om evenemanget här.

Nytt bryggeri ser dagens ljus!
Snart är det nog inga orter i Sverige som inte ståtar med ett eget bryggeri längre. Kanske lite överdrivet men vilka orter saknar bryggeri – tipsa gärna! På självaste nationaldagen bryggde ett nytt bryggeri, Gagnef Brewing, sin första öl och snart kan vi smaka resultatet. Gagnef säger du? Dalarna säger vi…

IPA-kalas med finbesök

Om du gillar IPA och vill hylla den ädla drycken så är den internationella IPA-dagen din dag. Den infaller den första torsdagen i augusti vilket innebär den 4 och kommer firas världen runt och bland annat i Stockholm. Drakenbergsparken/Tantolunden är platsen där ölälskare av alla de slag samlas och njuter IPA och dessutom kommer bryggare från Ska Brewing i Colorado dit och berättar om sina bästa IPA-bryggnings-knep. Inte illa! Mer om evenemanget här. Det är dock inte det enda som bryggarna från USA gör under sin 08-visit, importören Great Brands hittar på en massa skojigheter som du får koll på här.

Åbro-öl den mest tatuerade ölen

Ey’ Bro-tatueringar. Foto: Åbro bryggeri.

Ey’ Bro är Sveriges mest tatuerade öl. Det står klart efter att Åbro bryggeris egen tävling räknat bidragen bland de inskickade tatueringarna. Eller snarare bilder på tatueringarna…
I slutet av maj utlyste Vimmerby-bryggeriet en tävling där man letade efter vilka öl-relaterade tatueringar som finns i Sverige och vilket ölmärke som låg i topp. Föga förvånande verkar Ey’ Bro vara mest populär som tatuering med 24 inskickade bidrag.
En av de som tatuerat in ölburken på armen är Tobbe Broman:
– Jag gjorde tatueringen den 27 januari i år, en dag att minnas! Jag hade sedan tidigare en tatuering som jag ville dölja, när tanken slog mig att tatuera in EY’ BRO-burken. Det är väldigt många som lägger märke till tatueringen och jag har fått en hel del positiv respons, blandat med många skratt, säger Tobbe till Åbro bryggeri.
Mer om tatueringstävlingen här.

Nu öppnar Stigbergets nya krogStigbergets öppnar ny krog.
Shangri-La
är det passande namnet på Stigbergets bryggeris nya krog, som ska bjuda på indiskt inspirerad mat av alla de slag. Öppnar idag och ligger på Gamla Varvsgatan 1 i Göteborg. Du hittar dit och ser vad som kan ätas på denna paradisiska plats här.

Det var det för denna gång, fler ölnyheter hittar du alltid här.

Nyheter om öl 27 2022
Nyheter om öl 25 2022