Nyheter om öl 27 2022

30 juni, 2022
Kategori:

Låtom oss svänga en bägare fylld med ölnyheter! Det kan väl vara lämpligt så här i sommarvärmen.

Göteborgs britt öppnar nytt
Pubkedjan John Scott’s ser till att expandera efter sommaren. Kedjan, som startade på Avenyn i Göteborg 2013, har idag 13 ställen och det fjortonde är på väg. Platsen för nästa etablering är Lilla Bantorget i Stockholm och ambitionen är att öppna efter sommaren. John Scott’s har även sitt eget bryggeri på huvudetablissemanget i Göteborg. Mer om John Scott’s hittar du på kedjans sajt.

Stabilt för Tempel
Tempel brygghus, med säte i Uppsala, fortsätter att omsätta upp mot 5 miljoner kronor vilket är i linje med de senaste åren. 2019 omsatte man 4,5 miljoner, 2020 4,5 miljoner och 2021 4,4 miljoner kronor. Stabilt värre. Du hittar lite mer om hur det gått för Tempel brygghus här.

Tävla om en ölkyl

Visst vore det grymt med en egen ölkyl! Med öl däri så klart! Är du sugen på att en egen brandad ölkyl från Värmdö bryggeri så finns chansen att vinna den genom att ta bästa ölbilden med någon form av öl från Värmdö bryggeri och tagga med #värmdöbryggeri samtidigt som du publicerar bilden på Instagram. Enkelt! Och just det, ölen i kylen är så klart alkoholfri… Mer om tävlingen hittar du på Värmdö bryggeris sajt.

Här är personen som flest vill ta en öl med
Kan det vara Tomas Ledin? Eller Camilla Kvartoft? Eller kanske Lena Ph? Nej, den som svenska folket allra helst vill ta en öl med är statsminister Magdalena Andersson. Det visar en undersökning som organisationen Sveriges bryggerier låter göra varje år och i år knep statsministern första platsen.
– Jag skulle gärna ta en öl med statsminister Andersson. Vi skulle prata om bryggerinäringens framtid, om hur vi kan bidra till fler arbetstillfällen och vilket ansvar bryggerinäringen vi tar för miljö och hälsa. Dessutom skulle jag utmana henne att prova en öl hon aldrig någonsin smakat, säger Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges Bryggerier, i ett pressmeddelande.
På andra plats kom Carl XVI Gustaf aka Kungen och på tredje plats kom Leif GW Persson.

Bryggeri skaffar taproom
Rocky Point Brewery, bryggeriet i Åsa, slår till med ett eget taproom. De tar efter sommaren över lokalen där butiken Watson nu huserar och ska under sommaren fundera på hur de ska göra lokalen till exakt det som bryggeriet vill ha.
”Det ska bli riktigt spännande och vi jobbar just nu för fullt på hur konceptet ska se ut. Kom gärna med input!” skriver de på sin Facebook-sida. I sommar har de sommarbryggpub i samma lokal på torsdag-lördag så redan nu kan man smaka lokal öl i den kommande lokala puben.

Nyheter om öl 28 2022
Nyheter om öl 26 2022