Nyheter om öl 29 2022

5 september, 2022
Kategori:

Men tänk så bra! Samtidigt som du satt och funderade på om det inte hänt något kul i ölvärlden så kommer det lite ölnyheter i en bloggpost. Testa att läsa! Hur kul som helst!

Urmoder-festivalen firar 30!

När man fyller 30 år så är man väl vuxen på riktigt? Den första stora ölfestivalen Stockholm Beer & Whisky Festival slår till med ett rejält födelsedagskalas när man firar 30 år den 29 september till 1 oktober och 6-8 oktober. Som vanligt är det ölfest torsdag till lördag och man kan minst sagt säga att antalet utställare är många – som alltid! Kolla in listan på de klara utställarna här.

Ölkaféerna kommer tillbaka?

En gång fanns det ölkaféer i snart sagt varje område i våra svenska städer. I takt med att moderniseringen tog över och nya trender kom så försvann de allra flesta och även om några få barer har öppnat med ölkafé i namnet så är de fortfarande väldigt få. Katarina ölkafé på Södermalm i Stockholm, Nässjö ölkafé och säkert några fler – men inte är det som förr?  Men nu kanske det kommer en ny ölkafé-trend? I Göteborg ser två nya ölkaféer dagens ljus och kanske är det ett tecken i tiden? Makka ölkafé ligger på Hisingen och serverar öl och mackor och Šnyt pilsnerkafé huserar på Sveavägen i Göteborg, i gamla Aberdeens lokaler. Sedan tidigare finns i samma stad Fyrens ölkafé och nyligen öppnade Ivans pilsnerbar och Poppels nya bryggeri med bara lagerproduktion – det känns som ett ölkaféet är på väg tillbaka.

PangPang fixar eget glas

PangPang i dubbel bemärkelse – både glas och i glas. Foto: PangPang

08-bryggeriet PangPang och dess grundare Fredrik Tunedal har alltid gått sin egen väg. Senaste tillskottet i verksamheten var bryggeriets egen festaurang som i Hornstull i Stockholm gör öl-drickare lite gladare – på många sätt! Nu har nämnde Tunedal dessutom skapat sitt eget öl- och snapsglas som den hugade kan köpa på festaurangen. Snyggt är det också – så klart!

Ta tåget till oktoberfesten

Som inbiten öl-älskare så låter erbjudandet om att ta tåget direkt till München för att avnjuta oktoberfesten på plats lite för bra för att vara sant. Men det är det! Sant alltså! Tågmöjligheterna ökar ju nästan varje vecka nuförtiden och till oktoberfesten så säter Snälltåget in ett extra tåg och forslar törstiga Tysklandsvänner hela vägen till festen i München. Vilken grej! Du hittar allt om detta på Snälltågets hemsida och tåget går bara en gång och det gör det söndagen den 25 september.

Oktoberfestölen på plats i butiken

På tal om oktoberfestöl så kan konstateras att årets utbud av dessa öl lanserades den 1 september och de finns alltså just nu i din favoritbutik. Och finns inte favoriten där så kan du ju alltid beställa hem dem kostnadsfritt – hur lätt som helst! Du hittar både de klassiska tyska dito och ett gäng svenska, bland annat från Poppels, Waxholms, Remmarlövs och Gamla Enskede. Vilken som är bäst vet jag inte – ännu – men här är listan.

Nyheter om öl 30 2022
Nyheter om öl 28 2022