Nyheter om öl 34 2022

9 oktober, 2022
Kategori:

Vilken ölhöst vi har! Det bara smattrar in ölnyheter av varjehanda slag och det är stort som smått, etablerat som nyfiket, galet som… läs på!

Vinnarna på Stockholm Beer
Vilket 30-års-kalas det blev! Stockholm Beer & Whisky festival var tillbaka i full form och det testades, minglades, smakades och skrattades – precis som det ska vara med urmodern till den svenska ölfestivalen. Och så tävlades det också!
Många kategorier blir det och många spridda vinnare blir det också, en ganska rolig lista på välförtjänta vinnare i lite olika stilar. Vi gratulerar till exempel Hop Notch som vann guld i klassen Modern light lager med sin Chill Pill Cold IPA (!) och Qvarnens brygghus som vann guld i klassen Semi dark and dark lager med sin Märzen. Dessutom vann Oppigårds, Pine Ridge och Waxholm guld i andra klasser.
Festivalens bästa svenska öl blev Winter Warmer från Waxholm, följd av Pine Ridges  Pushy Parrot’s Session IPA och Oppigårds Kyna IPA. Grattis till alla! Du hittar samtliga vinnare på Stockholm Beers sajt.

Ny bar i Täby-bryggeri
Roslags Näsby bryggeri, RNB kallat fortsätter sin mission för bra öl i Täby-trakten och har nu kört igång sin bryggpub i en lokal bredvid bryggeriet. Bryggpuben har öppet några dagar i veckan och ambitionen är att sprida ölkunskap i området.
– Det är helt fantastiskt att möta de som vill testa vår öl. Det kommer en hel del ölnördar hit, men även människor som bara är nyfikna på vad vi gör, säger Stefan Söder på Roslags Näsby bryggeri till Mitti Täby.
Mer om bryggeriet hittar du här.

Stockholm brewing gör julmust

Julmust från Stockholm brewing. Foto: Stockholm brewing.

Bryggeriet i Frihamnen i Stockholm, Stockholm brewing, lanserar julmust i sin kollektion av drycker. De är väldigt aktiva minst sagt! Julmusten kommer i tre smaker och sänds ut till julsugna i burkar – snygga som attan! Julmust Classic, Julmust Körsbär Vanilj och Julmust Apelsin Vanilj är smakerna.

Brewhuslän startar bar


Brewhuslän, bryggeriet i Jörlanda, Stenungssund, tar nästa steg i sin utveckling och startar en liten smakbar. Pingis, snacks och folköl blir grunden som förmodligen kommer så ett frö till nya stordåd. 15 oktober är första tillfället, mer hittar du på Brewhusläns sajt och på bryggeriets Facebook.

Fler ölnyheter? Du hittar dem här!

 

 

Waza i Stockholm läggs ned
Nyheter om öl 33 2022