Nyheter om öl 8 2023

1 februari, 2023
Kategori:

Det är dags igen! Det kommer fler ölnyheter! Som alltid! Kolla in det senaste nyhetssvepet och få lite ölnyttigt i hjärnbarken. Mycket nöje!

Hammars bryggeri köper Beer studio

Beerstudio köps av Hammars bryggeri. Foto: Hammars bryggeri

Umeå-bryggeriet Beer studio, som en gång i tiden grundades av ölprofilen Darren Packman, har sålts till Hammars bryggeri. Beer studio brygger öl men också läsk och Hammars bryggeri gör läsk och tillsammans tänker de ta över världen. Eller i varje fall försöka.
– Genom att förvärva Beer Studio fortsätter vi vårt arbete med drycker inom premiumsegmentet. På Hammars Bryggeri jobbar vi med med hantverksmässiga produkter där smak och tradition är nyckelord, därför är det norrländska bryggeriet en perfekt match för oss. Beer Studio producerar i vårt tycke några av de bästa dryckerna som vi någonsin smakat i sitt segment. De har ett kompromisslöst angreppssätt och använder bara de bästa råvarorna till att skapa magiska drycker, kommenterar Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri.
Mer om affären hittar du här.

Erikssunds bryggeri lägger av
Bryggeriet Erikssund i Sigtuna har bestämt sig för att lägga ned verksamheten. Bryggeriet är ganska litet men har haft några öl på Systembolaget men nu väljer man att avsluta verksamheten. Så här skriver man på sin Facebook-sida:
”Stigande priser på råvaror, flaskor, alkoholskatt etc. gör det helt enkelt inte värt den insats som det faktiskt krävs.”

Växjö ölfestival brygger eget öl

En av de första festivalerna för året, Växjö Ölfestival, kommer brygga sitt eget öl till festivalen. Det har man inte gjort mer än en gång tidigare men nu är det dags. Ölet, en dubbel-IPA bryggs på Brygghus 19, och ska enligt festivalgeneral Robert Andersson vara en humlig styrketår – berättat i hans och Michael Lyséns podd Ölvärlden. Festivalen har en rejäl uppställning vad det gäller bryggerier, kolla in listan! Biljetter hittar du här!

Kiss-trummis hyllas med öl från Blekinge

På tal om Brygghus 19, se notisen ovan, så är de också igång och skapar en lite speciell öl som lanseras i Stockholm i början av mars. Ölen, som heter Carr Jam Beer, är en hyllning till rockgruppen Kiss och deras trummis Eric Carr. Carr var trummis i bandet från 1980 till 1991 och bandet Carr Jam 21 har tillsammans med bryggeriet tagit fram en lager som är en hyllning till Kiss och Eric Carr. Ölen lanseras på krogen Garlic & shots på Södermalm i Stockholm den 3 mars. Kolla lanseringen här.

This is How öppnar femte krog
Luleå-bryggeriet This is How har fått fart på sin krogverksamhet. Nyligen så meddelade de att de öppnar sin femte krog och den här gången blir det Umeå som får varaktigt besök av den instruktiva bryggverksamheten som döper alla sina öl till ”This is how” med följeord av alla de slag. En av de senaste ölen heter sålunda This is how to keep your eyes on the fries. Jäkla bra namn.

This is how har bra namn. Foto: This is how.
Nyheter om öl 9 2023
Stort intresse för differentierad alkoholskatt