Nyheter om öl 9 2023

3 februari, 2023
Kategori:

Lättsamt och roligt – så ska det vara när man dricker öl. Och kanske också när man läser om öl? Här kommer lite ölnyheter från en svensk horisont, ta en klunk och läs lite!

Apex IPA-invaderar Dugges Pils

Apex goes Pils.
Apex goes Pils. Foto: Dugges Pils.

Att Apex brewing är något av IPA-fanatiker har vi koll på sedan länge. IPA efter IPA efter dubbel-IPA lanseras från bryggeriet i Örebro, alltid med samma schvung i smakerna. Om du vill fördjupa dig ytterligare i denna IPA-fanatism så finns möjlighet till det på Dugges krog Pils i Göteborg den 8 februari. Det kommer bli… humligt!

GBG Beer week tar en paus
Det blir inget Gbg Beer week 2023. Arrangörerna bakom det hela, Fredrik Berggren och Petur Olafsson, meddelar att evenemanget tar en paus och återkommer först 2024 igen.
”För att samordna en fantastisk ölvecka krävs hårt arbete och inför 2023 finns inte de rätta förutsättningarna. Vårt mål är att göra Göteborgs ölvecka ännu bättre och mer relevant, vilket kräver resurser i form av tid, organisation och ekonomiskt kapital. Det krävs också att bryggerier och krögare är på tårna och engagerar sig. Dock har det varit lite brist på både resurser och engagemang.” skriver de i ett pressmeddelande.
Gbg beer week var den första ölveckan i Sverige och har varit en stor succé, både för besökare och bryggerier. Och för ölkrogarna förstås.
”Vi skjuter alltså upp GBG Beer Week ett år och laddar med nya friska tag inför 2024. Då hoppas vi att vi tillsammans kan anstränga oss lite extra för att visa att GBG Beer Week är att räkna med även framöver.”

Storsäljaren på O/O Brewing
Vet du vilken öl som säljer allra mest i O/O Brewings öl-utbud? Ja, det vet du nog. Mest av alla öl hos O/O är Pivot pils och tvåa kommer Narangi. Det fick man reda på om man lyssnade på det senaste avsnittet av Ölpölen, en podd som alla ölintresserade borde lyssna på. Lååååånga poddavsnitt varje gång men baske mig om man inte lär sig något nytt. Varje gång. Kolla in Ölpölen här.

Kosta flyger sprit till bolaget
I ett tidigare nyhetssvep så skrev vi om Kosta bryggeri. Detta bryggeri är även ett destilleri och nu kommer första flaskan på bolaget. Måndagen den 6 februari är det dags och leveransen av flaskorna till bolaget i Lessebo kommer ske med H-E-L-I-K-O-P-T-E-R. Lite galet får man ändå säga och kanske inte riktigt i någon hållbarhetslinje? Men vad gör man inte för att få reklam?

Ölfrågesport med podd
Ölpölen är inte bara en podd, det är en festarrangör också. Eller vad man ska säga. Den 23/2 bjuder man in till ölfrågesport på Ivans pilsnerbar och jag inbillar mig att det kommer bli jätteroligt!
Så här skriver man:
”Torsdag den 23/2 händer det! Ölpölens ”mästerskap i ölfrågesport” på Ivans Pilsnerbar på Ringön! Tävla själv eller i lag om två, tre eller max fyra personer. Hela Ölpölen (Olle, Martin, Fredrik, Helena) är på plats. Rasmus och Ivan kommer hälla upp öl med perfektion, det finns mat att köpa, merch likaså. Olle tar med sig ett par rariteter, det blir snack och ölfrågesport med fina priser. Det kommer bli magiskt!”
Du hittar allt om evenemanget här och kom ihåg att du måste anmäla dig för att kunna vara med.

Det var baske mig ett nyhetssvep om nästan bara Göteborg, Kosta och helikoptern undantaget. Jag ska skärpa mig till nästa gång!

Fler ölnyheter hittar du här.

Nyheter om öl 10 2023
Nyheter om öl 8 2023