Ölets dag 2020 – många evenemang blir det

4 juli, 2020
Kategori:

Att minsta bakverk och företeelse har sin egen dag är inget udda år 2020 men är det någon dag som bör uppmärksammas på korsen och tvärsen så är det så klart Ölets dag. Och i synnerhet i år när coronan har fått ölproducenter att vända ut och in på sig själva för att kunna hålla verksamheten igång – till vår glädje.

Ölets dag hålls alltid den tredje onsdagen i juli, väl anpassat för att semesterlediga ölälskare ska kunna besöka sitt favoritbryggeri och smaka en öl eller två. I år utbudet starkare än någonsin där bland annat Gotland slår till med inte mindre än 8 öppna bryggerier den 15 juli och där du bland annat kan besöka Burgsviks bryggeri, Hopshed, Alskute och många fler – kolla in kartan och lägg upp din bästa rutt.

Du hittar alla evenemang på Gotland, och på alla andra ställen i Sverige, via den här länken – Ölets dag – evenemang.

Över hela Sverige öppnas bryggerier upp för besökare och bland andra så kan du besöka 15-års-jubilerande Dugges, Umeå-bryggeriet Beer Studio och giganten Åbro – har du vägarna förbi och är ledig så är ett besök väl värt på vilket bryggeri det än är. Lär dig något nytt, smaka något nytt och stötta ditt lokala bryggeri.

Flera jubileum för svenska bryggerier
Fortsatt tufft för svenska bryggerier