Omnipollos Flora – humlig öl på klassisk humlemark

14 maj, 2019
Kategori:
Omnipollos Flora - ingång. Foto: Joel Linderoth.

Att Omnipollo är ett bryggeri som parar fingertoppskänsla med bra smak vet vi. Att de dessutom inte bara är bra på att ta fram recept och få sina öl bryggda till perfektion vet vi också. Vi har också koll på att de har bra smak när det gäller pizza och skaldjur på sina ställen Omnipollos Hatt och Omnipollo Göteborg. Nu vet vi också att de har bra smak när det gäller ölträdgårdar – Omnipollos Flora har nämligen öppnat.

Omnipollos Flora - meny. Foto: Joel Linderoth.
Omnipollos Flora – meny. Foto: Joel Linderoth.

Lämpligt nog ligger Omnipollos Flora i Humlegården, den gamla parken i centrala Stockholm som en gång i tiden härbärgerat humleodlingar. Nu är humleodlingarna sedan länge uppgrävda och Omnipollos humlestinna öl är det som får föra humletraditionen vidare. Mycket talar för att nysatsningen kommer att bli en succé.

Den som stiftat bekantskap med Omnipollo sedan tidigare känner igen sig, här finns det lekfulla, det mjuka, det konstnärliga och här finns även det välsmakande. Även den som hamnar här av en slump kommer känna sig hemma, följer man strömmen av svenska och utländska hipsters in i parken så ser man snart det lilla inhägnade området, på våren omsvärmad av färgglada blommor, och inne i serveringen så är det Omnipollo på alla sätt.

Omnipollos Flora - blommor. Foto: Joel Linderoth
Omnipollos Flora – blommor. Foto: Joel Linderoth

Trevlig personal som sig bör, tyska, engelska och franska blandar sig med svenskan bland gästerna och på kranarna hittar man Omnipollos egna varianter i många stilar – så småningom kommer även Omnipollos kompisbryggerier ta plats.

Och inte nog med det, du hittar mat och glass också. Än så länge är maten osmakad men menyn ser smaklig ut, glassen likaså och hittar bara vårvärmen fram på riktigt så blir det läge för mattest också.

Fingertoppkänslan är kvar, det är tydligt, och Stockholm har precis blivit lite, lite bättre som ölstad. Det tackar vi för.

Pilsnergeist från Spike brewery
Närke Stormaktsporter fortfarande bäst i världen