Nu ska ölhallen ta över Sverige

12 januari, 2020
Kategori:

Den har gjort succé i Örebro och den har gjort succé i Karlstad och nu ska den göra succé i hela Sverige. Det handlar om ölbaren med det 30-talsdoftande namnet Ölhallen som nu siktar på att bli en öl-aktör att räkna med över halva Sverige.

– Konceptet är att det ska vara folkligt och enkelt och det ska passa alla åldrar. Det ska vara ett bra socialt forum. Dessutom är vi bra på craft beer och jobbar med lokala aktörer, säger Kenny Nordh som driver projektet till Beernews.

Ölhallen i Örebro har funnits i några år och sedan något år finns samma krog i Karlstad – båda har blivit populära ställen i respektive stad och därför tänker man nu fortsätta öppna fler krogar enligt samma koncept i fler städer.

Genom att erbjuda konceptet för franchise så är ambitionen att öppna krogar på ytterligare 14 ställen, bland annat Västerås, Norrköping och Luleå.

För några år sedan hade skotska bryggeriet Brewdog en liknande ambition då man tänkte sig starta betydligt fler ölkrogar än vad man har idag i Sverige men de planerna blev inte av. Återstår att se om Ölhallen lyckas med sina planer.

Efter att Bishops Arms startat sin ölkrogskedja i mitten av 90-talet så har flera nationella kedjor med öl i hel- eller halvfokus etablerat sig – Harrys, Tullen-krogarna och O’Learys är några exempel.

Foto: Ölhallen Örebro

Omnipollo fortsätter öppna barer - nu i Tokyo
Stigbergets Fot - namnet på Stigbergets 08-satsning