Omnipollo fortsätter öppna barer – nu i Tokyo

14 januari, 2020
Kategori:

Omnipollo, fantombryggeriet som drivs av Henok Fentie och Karl Grandin, har gjort en ölresa som få svenska bryggerier gjort före dem. Efter att ha skapat ambitiösa öl, skapat spännande samarbeten och startat egna ölkrogar i Sverige så har man nu påbörjat sin internationella ölkrogsambition.

Först startade man pizzabar i Stockholm, därefter var det Göteborgs tur och förra året var det dags för Tyskland med Hamburg som första utpost. Omnipollo, som lanserade första ölen för mindre än 10 år sedan, går från klarhet till klarhet när man nu dessutom etablerar sig på den japanska marknaden och öppnar bar i Tokyo.

Efter att ha skaffat sig en mängd anhängare och samarbetspartners med sina expansiva öl och konstnärliga etiketter så är det många som hoppas på en Omnipollo-etablering i sin närhet. Det märktes när Omnipollo på sin Facebook-sida hintade om att det var dags för nästa steg i öl-ambitionerna från 08-bryggeriet.

Efter att man hade postat den här teasern haglade gissningarna och önskemålen om att det skulle vara i just ”den” staden men fyra dagar senare levererades svaret – det var i Tokyo som den nya baren skulle öppnas.

Omnipollo i Tokyo. Foto: Skärmbild Omnipollo på Facebook.

Ambitiöst så det förslår. Att Omnipollo söker sig mot Asien är extremt spännande med tanke på den otroliga öl-utvecklingen i Kina, Japan och andra asiatiska länder.

Att det inte är den sista etableringen för Omnipollos del kan vi utgå från – frågan är bara var nästa krog kommer öppna. Vadslagningen är härmed öppnad… Sydafrika? Sydamerika? Eller Luleå?

Zumen Schwarz från tre klassiska öl-aktörer
Nu ska ölhallen ta över Sverige