Zumen Schwarz från tre klassiska öl-aktörer

25 januari, 2020
Kategori:

Att Zum Franziskaner i Gamla stan i Stockholm har blivit en fenomenal öl-destination vet väl alla vid det här laget. Grym öl, grym stämning, numera grym bakficka och grym mat. Grymt helt enkelt. Och när människorna bakom Zumen gör ”egen! öl så blir det också väldigt gott – det vet vi också. Jag tänker på ölen Tjockhult Tjinook och Södermalmspilsner som båda har Zumen-ägaren Stene som ursprungsperson.

Och nu kommer då Zumen Schwarz som inte bara kommer kunna drickas på Zum Franziskaner utan även köpas på bolaget. Vilken grej!

Schwarzbier – mörkmörk lageröl – är en bristvara i det svenska folkhemmet och den här kommer kanske göra att den bristen blir uppenbar – har man smakat en bra schwarzbier så vill man göra det igen helt enkelt.

Systembolaget har köpt in 15 000 flaskor av detta med största sannolikhet goda öl som bryggts på Nynäshamns Ångbryggeri och det tillsammans med en mästare på ölstilen – tyske Andreas Gänstaller från Gänstaller Bräu. Frågan är kanske mest hur många man kommer ha råd med….?

Läs också: Zum Franziskaner är en av Stockholms bästa ölkrogar – här hittar du ytterligare några

Münchenbryggeriet - nytt bryggeri i gammalt bryggeri
Omnipollo fortsätter öppna barer - nu i Tokyo