Stigbergets Fot – namnet på Stigbergets 08-satsning

28 december, 2019
Kategori:

Göteborgsbryggeriet Stigbergets gör en rejäl satsning i Stockholm och ser till att skaffa sig en egen krog. Den kommer att ligga i ett redan ypperligt öl-område, precis söder om Slussen på Södermalm, och får klassiska ölkrogar som Oliver Twist, Akkurat och Zum Franziskaner som grannar. Namnet på krogen blir Stigbergets Fot.

Stigbergets bryggeri har alltsedan starten varit en succé och nu tar man succén vidare men den här gången till Stockholm. Den nya etableringen kommer öppna tidigt under 2020 och kommer att hamna i klassiskt öl-land, sedan lång tid tillbaka ligger några av Sveriges bästa ölkrogar i området. Dessutom är placeringen av Stigbergets krog väldigt nära Omnipollos första dito – bara några kvarter bort ligger nämligen Omnipollos Hatt – ölstället som inte bara serverar Omnipollos eminenta brygder utan även fantastiska pizzor.

Kanske är namnet Stigbergets Fot en blinkning till Omnipollos Hatt – kombinationen är snarlik… Eller så är det bara en namnlek med ett område i närheten, en bit öster om Götgatan, där Stigbergets Fot ska ligga, hittar man nämligen området Stigberget, ett område som en gång i tiden var plats för Stockholms avrättningsplats men som numera väl döljer sitt mörka förflutna.

I de lokaler som just nu byggs om till Stigbergets Fot låg tidigare krogen Papagallo och ambitionen är att bryggeriets satsning ska bli ett lika populärt ställe som föregångaren:

– Det är ett populärt stråk och vi vill fånga in alla, inte bara de som ”kan” öl. Det ska inte vara coolaste stället i stan utan en folklig kvarterskrog, säger bryggaren Nils Hultkrantz till Stockholm Direkt.

Satsningen gör Stigbergets bryggeri tillsammans med hamburger-kedjan Barrels.

Du hittar mer om Stockholms bästa ölkrogar här.

Stigbergets bryggeri + Barrels = Stigbergets Fot.
Nu ska ölhallen ta över Sverige
Utah DIPA från Oppigårds bryggeri