Supergoda vildsvinsköttbullar

25 mars, 2019
Vildsvinsköttbullar

Här kommer det perfekta receptet på vildsvinsköttbullar! Jag gillar viltkött men jagar inte själv. Det innebär att det kan bli lite klurigt att få tag på viltkött. Men nu har en kompis till mig börjat sälja viltkött i fiffiga frysta vakuumförpackningar. Dessa vildsvinsköttbullar blev otroligt goda och det är perfekt att göra en stor sats…

Läs mer

Mellanmål på svenska råvaror

10 mars, 2019
Mellanmål på svenska råvaror

Finns det unga träningsfantaster i ditt hem också? Som gärna vill äta hälsosamt? Känner du att det är svårt att fixa fram snabba nyttiga mellanmål på svenska råvaror? Hav förtröstan- det är faktiskt superenkelt och här kommer mina bästa tips. För en tid sedan startade ett skolprojekt där sonen under sex veckor skulle äta mer…

Läs mer

Du har klimatångest utan att fatta kol och kol?

20 februari, 2019
Stubbe i skogen, klimatångest.

Tänk om man kunde ta fram en produkt med hjälp av sol och vatten och samtidigt binda koldioxid från luften. Det skulle vara hållbart, naturligt och klimatsmart. Världens bästa produkt, nobelprismaterial till och med. Det bästa av allt: Vi kan redan göra det! Klimatångest är lite av ett modeord just nu. Men alldeles för sällan…

Läs mer

Älg, spettekaka och öl på Grune Woche

6 februari, 2019
Kategori:
Mycket folk blir det under den "gröna veckan" i Berlin. Den svenska montern är väldigt svensk, med röd stuga, folkdans och midsommarkransar. Det går hem i Tyskland. Foto: Bernhard Ludewig

Grune Woche är en tysk matmässa som gick av stapeln för ett par veckor sedan. Jag var där för att kolla in mässan och det var särskilt intressant att se hur vår svenska matkultur profilerades. Mässan drog runt 400 000 besökare, många av dem är såklart från Berlin, i och med att mässan ligger där….

Läs mer

Portergryta- en vinnare i den bruna matens årstid

20 januari, 2019
portergryta

Nu är det den bruna matens årstid för oss säsongsätare. Tycker du det låter dystert? Inte alls! Särskilt inte om du gör en sats av min supergoda portergryta. Visst längtar jag också till tiden då man kan frossa i söta tomater, späd sparris och prunkande sallader. Men det finns ändå massor av god mat att…

Läs mer

På tiden att bönderna får rättvist betalt!

21 december, 2018
traktor på väg

Det här är oftast den enda kontakt som konsumenter har med bönder.  Brukar du fundera över vad den mötande bonden har för verksamhet, kanske kor, grisar eller grönsaker? Och hur mycket av dina matpengar som landar hos bonden? Sommaren 2018 går till historien som den torraste på mycket länge. Hade vi levt för 100 år…

Läs mer