Farmor Ingas enkla grundrecept på sockerkaka – smaksatt med citron och blåa vallmofrön

6 april, 2019
Kategori:
sockerkaka

97% av de svenska hushållen serverar sockerkaka på söndagarna. De orden står att läsa i farmors bakbok från 1951. Att så är fallet idag, 2019, känns väl inte så troligt. Men vad säger ni -är det inte dags för sockerkakan att göra comeback? Nedan hittar ni farmor Ingas superenkla grundrecept på sockerkaka, och min egen…

Läs mer

Sträck på er bönder, konsumenterna vill ha mat från Sverige!

26 mars, 2019
Från sverige

Mat från Sverige är inne. Fler och fler bryr sig om vad de äter, de vill veta var maten kommer ifrån och väljer svensk mat i butik. För bara ett par år sedan var det svårt att se var maten kom ifrån i butik. Man fick vända på paketet, ta fram förstoringsglaset och försöka leta…

Läs mer

Supergoda vildsvinsköttbullar

25 mars, 2019
Vildsvinsköttbullar

Här kommer det perfekta receptet på vildsvinsköttbullar! Jag gillar viltkött men jagar inte själv. Det innebär att det kan bli lite klurigt att få tag på viltkött. Men nu har en kompis till mig börjat sälja viltkött i fiffiga frysta vakuumförpackningar. Dessa vildsvinsköttbullar blev otroligt goda och det är perfekt att göra en stor sats…

Läs mer

Mellanmål på svenska råvaror

10 mars, 2019
Mellanmål på svenska råvaror

Finns det unga träningsfantaster i ditt hem också? Som gärna vill äta hälsosamt? Känner du att det är svårt att fixa fram snabba nyttiga mellanmål på svenska råvaror? Hav förtröstan- det är faktiskt superenkelt och här kommer mina bästa tips. För en tid sedan startade ett skolprojekt där sonen under sex veckor skulle äta mer…

Läs mer

Du har klimatångest utan att fatta kol och kol?

20 februari, 2019
Stubbe i skogen, klimatångest.

Tänk om man kunde ta fram en produkt med hjälp av sol och vatten och samtidigt binda koldioxid från luften. Det skulle vara hållbart, naturligt och klimatsmart. Världens bästa produkt, nobelprismaterial till och med. Det bästa av allt: Vi kan redan göra det! Klimatångest är lite av ett modeord just nu. Men alldeles för sällan…

Läs mer

Älg, spettekaka och öl på Grune Woche

6 februari, 2019
Kategori:
Mycket folk blir det under den "gröna veckan" i Berlin. Den svenska montern är väldigt svensk, med röd stuga, folkdans och midsommarkransar. Det går hem i Tyskland. Foto: Bernhard Ludewig

Grune Woche är en tysk matmässa som gick av stapeln för ett par veckor sedan. Jag var där för att kolla in mässan och det var särskilt intressant att se hur vår svenska matkultur profilerades. Mässan drog runt 400 000 besökare, många av dem är såklart från Berlin, i och med att mässan ligger där….

Läs mer