Halloumiskam – en symbol för okunskap

10 juli, 2019

Sommaren 2019 gör ett nytt ord entré i vokabulären – ”Halloumiskam”. Skämt åsido är det nog få som har missat den senaste tidens halloumidrev i media. Men som vanligt när det gäller debatter om mat så präglas den av okunskap. Många tror nämligen att Halloumin bör svartlistas för att den är full av antibiotika, men…

Läs mer

Mormors kakor: Jitterbuggare

9 juli, 2019
Kategori:
Mormors kakor: Jitterbuggare

Få saker gör mig lika nostalgisk som tanken på mormors kakor. Alla de där fina sorterna vi serverades när det var kalas, och alla de andra som vi kastade oss över till vardags. I sommar har jag bestämt mig för att bada i nostalgi genom att baka alla de där goda kakorna som mormor tyvärr…

Läs mer

Svensk morotspesto gjord på blast

25 juni, 2019
Svensk morotspesto

Morötter är verkligen en fantastisk råvara. Och det allra bästa är sommarens färska små morötter med blasten kvar! Inte bara för smakens skull, utan också för att man kan använda hela grödan. Så gör som jag: knapra i dig de färska morötterna och släng ihop en gudagod svensk morotspesto av blasten. På köpet minskar du…

Läs mer

Ett stort steg för ursprungsmärkning på restaurang!

24 maj, 2019
Foto: Från Sverige

Ursprungsmärkning, vilken grej va. Tänk så skönt att kunna gå på restaurang och se direkt på menyn var maten i de olika maträtterna kommer ifrån. Jag blir så glad när restauranger visar det i sina menyer eller på en griffeltavla i lokalen. Det signalerar att restaurangen är medvetna om sina inköp, att de är transparenta…

Läs mer

Rabarberparfait med smak av kardemumma- vårens godaste efterrätt

5 maj, 2019
Kategori:
rabarberparfait

Nu är det äntligen rabarbertider igen! Och är du sugen på att byta rabarberpajen mot en annan rabarbrig efterrätt har jag det perfekta receptet till dig- nämligen rabarberparfait med smak av kardemumma. Att som växt hamna hemma hos familjen Ross är lite som att dra livets nitlott. För då väntar en tuff framtid, där utgången…

Läs mer

Farmor Ingas enkla grundrecept på sockerkaka – smaksatt med citron och blåa vallmofrön

6 april, 2019
Kategori:
sockerkaka

97% av de svenska hushållen serverar sockerkaka på söndagarna. De orden står att läsa i farmors bakbok från 1951. Att så är fallet idag, 2019, känns väl inte så troligt. Men vad säger ni -är det inte dags för sockerkakan att göra comeback? Nedan hittar ni farmor Ingas superenkla grundrecept på sockerkaka, och min egen…

Läs mer

Sträck på er bönder, konsumenterna vill ha mat från Sverige!

26 mars, 2019
Från sverige

Mat från Sverige är inne. Fler och fler bryr sig om vad de äter, de vill veta var maten kommer ifrån och väljer svensk mat i butik. För bara ett par år sedan var det svårt att se var maten kom ifrån i butik. Man fick vända på paketet, ta fram förstoringsglaset och försöka leta…

Läs mer