Kräftfiskarens bästa tips

2 augusti, 2019
kräftor

Ingen sommar utan kräftfiske! Är du också av den åsikten att en av sommarens absoluta höjdpunkter handlar om kräftor? Fiska kräftor, koka kräftor och kalasa på kräftor? Då är detta en text för dig. Här kommer nämligen kräftfiskarens bästa tips. I vår familj finns det en som älskar kräftor och kräftfiske mer än något annat….

Läs mer

Halloumi + yoga= yogaloumi

24 juli, 2019
Halloumi

Egengjord halloumi, visst låter det som en dröm? Jag tror inte att jag är den enda som blivit väldigt inspirerad av Mandelmanns hemgjorda halloumi, som bland annat delats på land.se, men samtidigt känt att det där med att göra ost nog är lite överkurs. Många moment som kan gå åt pipsvängen så att säga… Men…

Läs mer

Halloumiskam – en symbol för okunskap

10 juli, 2019

Sommaren 2019 gör ett nytt ord entré i vokabulären – ”Halloumiskam”. Skämt åsido är det nog få som har missat den senaste tidens halloumidrev i media. Men som vanligt när det gäller debatter om mat så präglas den av okunskap. Många tror nämligen att Halloumin bör svartlistas för att den är full av antibiotika, men…

Läs mer

Mormors kakor: Jitterbuggare

9 juli, 2019
Kategori:
Mormors kakor: Jitterbuggare

Få saker gör mig lika nostalgisk som tanken på mormors kakor. Alla de där fina sorterna vi serverades när det var kalas, och alla de andra som vi kastade oss över till vardags. I sommar har jag bestämt mig för att bada i nostalgi genom att baka alla de där goda kakorna som mormor tyvärr…

Läs mer

Svensk morotspesto gjord på blast

25 juni, 2019
Svensk morotspesto

Morötter är verkligen en fantastisk råvara. Och det allra bästa är sommarens färska små morötter med blasten kvar! Inte bara för smakens skull, utan också för att man kan använda hela grödan. Så gör som jag: knapra i dig de färska morötterna och släng ihop en gudagod svensk morotspesto av blasten. På köpet minskar du…

Läs mer

Ett stort steg för ursprungsmärkning på restaurang!

24 maj, 2019
Foto: Från Sverige

Ursprungsmärkning, vilken grej va. Tänk så skönt att kunna gå på restaurang och se direkt på menyn var maten i de olika maträtterna kommer ifrån. Jag blir så glad när restauranger visar det i sina menyer eller på en griffeltavla i lokalen. Det signalerar att restaurangen är medvetna om sina inköp, att de är transparenta…

Läs mer

Rabarberparfait med smak av kardemumma- vårens godaste efterrätt

5 maj, 2019
Kategori:
rabarberparfait

Nu är det äntligen rabarbertider igen! Och är du sugen på att byta rabarberpajen mot en annan rabarbrig efterrätt har jag det perfekta receptet till dig- nämligen rabarberparfait med smak av kardemumma. Att som växt hamna hemma hos familjen Ross är lite som att dra livets nitlott. För då väntar en tuff framtid, där utgången…

Läs mer