? Nya glädjehuset!!! ?

6 februari, 2018

Nu är det inte mycket kvar Glädjehusets historia, det påbörjas en ny era skulle man kunna säg utifrån att ett nytt Glädjehus byggs. Det är i slutet av 2016 och under 2017 är jag fullt upptagen med höns och odling och skriver knappt så mycket snart är vi framme i nutid!

4 dec 2016

I somras bestämde vi att vi skulle bygga nytt Glädjehus eftersom vi ändå skulle behöva byta växthusplasten. Det gamla står kvar helt intakt och ska fungera som övervintringsplace för växter samt så blir det en jordfabrik där inne. Sen har jag helt andra planer för det gamla Glädjehuset men det tar vi i vår eller sommar.

Sent i höstas tömde vi 2 tunnelhus och flyttade bort dem. Ja det ena plockades ner eftersom det var lite demolerat efter trädfällning där olyckan var framme. Den andra flyttades och fortfarande helt. Sedan började helgjobbet att bygga ett nytt Glädjehus där tunnlarna hade stått.

När stommen var mer eller mindre färdig sattes UV-beständig växthusfolie på plats. Kvar var att bygga dörrar och sedan fylla huset med kutterspån. Sakta men säkert växte nya Glädjehuset fram!

Idag har solen värmt sina strålar och hönsen mår finfint i nya Glädjehuset! Står man bara några meter ifrån så ser man faktiskt hönsen utifrån och det är roligt. Elstängsel finns också för att förhindra rovdjur, håll tummarna för att det funkar!

Hönsen fick matafall som jag hade samlat till dem, det är lite som godis. Plötsligt tappar de helt intresse för en utan har fokus på godiset. Nu sent under eftermiddagen har maken vattnat och vänt i Glädjehuset för att få igång förbränningen. Ja det blir till att göra det varje vecka nu eftersom vi är ute senaste laget med det nya…


See U

/ Bondjäntan

Mina odlingshyllor som jag använder till förodling!
Odla Aubergine