Gödsla med nässelvatten

12 juni, 2023

  Nu kommer det många frågor om vad man ska gödsla med! Du kan göra gödselvatten på brännässlor på olika sätt och de flesta som har provat vet att det luktar nåt helt galet med förruttnelseprocessen. MEN man kan också göra gödselvatten på brännässlor som inte alls luktar dödens apa utan faktiskt lite mer som…

Läs mer

Tomater 2023!

9 april, 2023

Jag hade inte tänkt att skriva ett inlägg om vilka sorter jag sår i år men det visar sig att ni vill väldigt gärna veta. Ja det är just nu den vanligaste frågan tillsammans med vad ska göra med mina långa rangliga plantor…. I år hade jag tänkt att odla färre tomater än förra året…

Läs mer

Dags att så tomater?

4 mars, 2023

Att dra upp tomatplantor kan bli en hel vetenskap om en lyssnar på allas ”to-dos” och alla ”no-nos”. Jag ser många olika förslag på hur en ska så och hur en ska få starka plantor men om sanningen ska fram så kan en med ganska små medel få superfina tomatplantor utan en massa ”extra allt”. …

Läs mer

~ TOMATVÄNNER ~

6 januari, 2023

Månadens tomatvän föddes någon gång under sensommaren tidig höst 2017 och jag började klura på idén. Vad skulle jag fråga om, vad var intressant och framför allt vilka? Att visa på mångfald, att vi inte måste göra på ett visst sätt utan att vi kan faktiskt göra lite olika om vi vill. Det andra som…

Läs mer

Jäsa tomatfrön?

6 november, 2022

Det är verkligen hushållsekonomi och klimatsmart att samla tomatfrön från sina tomater som du har odlat! Det är också roligt att bygga upp en liten tomatfröbank som du sedan kan dela med dig av till vänner och bekanta, eller varför inte till fröbyte?! Det enklaste sättet att samla tomatfrön är att klämma ut några frön…

Läs mer

Grön tomatmarmelad med ingefära

9 oktober, 2022

Egentligen är inte jag så förtjust i marmelad men det här är faktiskt en riktig höjdare! Den här gröna marmeladen är nåt utöver det vanliga och det är rena himmelriket på en bit god dessertost. Man behöver inte så mycket mer, det är nästan så att man kan hoppa över både förrätt och varmrätt! Du…

Läs mer

Syltade gröna tomater

9 oktober, 2022

Syltade gröna tomater är supergott och enkelt att göra, man behöver inte vara mästerkock i köket. Och dessutom är det bra sätt att ta hand om sina gröna omogna tomater och förlänga säsongen. Du kan göra flera saker med gröna tomater så som grön salsa, marmelad och låta dem ligga framme så att de mognar…

Läs mer

Tomatbas – världens bästa konserver som snabbmat

4 september, 2022

Det här är min absoluta favorit! Det här en tomatbas som jag använder som snabbmat och som en bas under vintern i många tomatbaserade rätter. Den håller över ett år i svalen och jag brukar ha olika storlekar på mina glaskonserver för olika sammanhang. Eftersom jag använder den som snabbmat sena kvällar från jobbet har…

Läs mer