Gödsla med lakvatten från Bokashi

7 maj, 2022

Idag tömmer jag bokashihinkar på både boksahikompost och lakvätska. Först tappar jag hinkarna med kran på lakvätskan som jag kommer vattna tomaterna med. Sedan tömmer jag hinkarna i mina odlingslådor. Om jag skulle odla tomater i stora krukor skulle jag utan tvekan tömma hinkarna i tomatkrukorna under våren som förberedelse för tomatodlingarna! Kranhinkarna är toppen…

Läs mer

Gödsla med vallört!

5 maj, 2022

Gödsel och jord – ett favoritämne Jag har ett favoritämne och det är gödsel och jord. Jag skulle kunna prata om gödsel och jord både på inandning och utandning för det är bland det viktigaste för hållbar odling och för en hållbar planet. Vallört är utmärkt gödsel för dina växter och odlingar tillika hållbart! Jag…

Läs mer

Bokashi – att odla sin jord

27 april, 2022

Hållbarhet Nu mer än någonsin är det viktigt med hållbarhet och jord som du kan odla i. Dels för att vi har många olika val att göra för att skapa en hållbar framtid och ett ställningstagande. Hur vill vi leva och vad vill lämna över till nästa generation är frågor som jag hoppas fler och…

Läs mer

Provodlar jorden med ärtor

10 april, 2022

Förstörda plantor Under två års tid har det varit ett problem för många odlare för att de har använt olika sorters jord och gödsel som har rester av olika sorters pryalider och förstört deras odlingar. Förstörda plantor och misslyckade skördar. Pyralider används för att ta död på ogräs på åkrarna och är i dagsläget lagliga….

Läs mer

Kallsådd av grönsaker – bredsådd i olika tråg

5 mars, 2022

  Det är bra tid att så grönsaker nu – i så kallad kallsådd som betyder att du sår grönsaker i kall jord. Från vintermånaderna till våren, mars april går det alldeles utmärkt att kallså grönsaker för att spara både tid och utrymme inomhus. Du kan kallså på flera olika sätt och nu ska jag…

Läs mer

Vad gör jag med bokashi i vinter?

14 november, 2021

Bokashi på vintern Jag brukar ha bokashi inomhus på vintern och antingen sparar jag mina hinkar som de är och flyttar ut dem i kylan i väntan på våren eller så har jag gjort jordfabriker inomhus. Bokashi är en fermenteringsprocess som tar hand om köksresterna på fint sätt och du kan använda gammal jord som…

Läs mer

Gödsla rätt och lätt!

10 juni, 2020

Det kan vara en hel djungel att hitta de rätta metoderna och de rätta produkterna för att gödsla dina grönsaker, bärbuskar och blommor som du odlar. Det är klart att man vill ta hand om sina växtligheter på bästa sätt och det skadar inte om det är både lätt och inte kostar en förmögenhet. Odlaren…

Läs mer

Gödsla med vallört!

9 juni, 2020

  Gödsel och jord – ett favoritämne Jag har ett favoritämne och det är gödsel och jord. Jag skulle kunna prata om gödsel och jord både på inandning och utandning för det är bland det viktigaste för hållbar odling och för en hållbar planet. Vallört är utmärkt gödsel för dina växter och odlingar tillika hållbart!…

Läs mer