Lifehack 1: banankuber

12 februari, 2023

Ett lifehack är ett välkommet tips som underlättar livet både i små och stora sammanhang. För mig är banankuber ett bra lifehack för att det underlättar i mitt vardagsliv och minskar på matsvinnet. Du kan säkert göra samma lika med flera frukter om du vill, jag har valt bananer för att de passar bra i min morgonsmoothie som jag gör och för att bananerna snabbt blir bruna och lite oaptitliga men passar att frysas.

Oftast är bananerna helt okej inuti även om skalet är brunt och bananerna börjar vara i mjukaste laget. Inga problem att göra tex bananplättar på dem eller som jag brukar, banankuber. Det är vettigt att ta hand om frukten som är snart dålig, även om du inte hinner äta upp dem samma dag. Du kan också ibland köpa mörka bananer till extrapris i affären då även de börjar minimera svinn om det är möjligt. Perfekt!

Mosa bananerna enkelt med en gaffel och ta fram en helt vanligt isbricka som du lägger den mosade bananen i. Om du vill, kan du piffa dina banankuber med till exempel lite kanel eller kardemumma innan du fryser dem. Passar perfekt till gröten eller smoothien!

Frys dina kuber 2 dygn och plocka sedan ut dem för att förvara i en frysask eller en fryspåse. Nu är formen återigen tillgänglig för nya kuber att frysa.

Det är perfekt att plocka ut så många kuber du behöver till din smoothie eller gröt. Man läser sig snabbt hur många man vill ha i sin smoothie eller hur många som behövs till gröten.

Lycka till!

 

 

Vad betyder orden? Bokashi, fermentering och jordfabrik…
Vintertomater - hållbara tomater