Gott i vintertid med julsmaker

11 december, 2022

Förutom klassisk julgodis och desserter så har jag några få saker som piffar upp i vintermörkret. Saffran är en favoritkrydda både till sill och cheesecake eller skorpan till kaffet. Saffransbiscotti Saffransbiscotti passar bra både till julbordet eller till en enkel kopp kaffe. De är enkla att baka och extra pluspoäng för att det inte är…

Läs mer

Carpaccio på betor

4 december, 2022

Förra julen gjorde jag carpaccio på gulbetor för att jag ville få in mer grönt i maten och för att jag ville få lite fräsch känsla på julbordet. Det här var en rätt som gjorde succé och som behöver få en plats bland all traditionell julmat – en riktig utmanare! Välkomna kokta betor, tunt skivade…

Läs mer

Sallad i säsong

4 december, 2022

  Sallad i säsong är nåt annat än isbergssallad mitt i vintern i Sverige. Jag tycker mig uppfatta att fler och fler äter säsongsbetonat och vill ha mat som ger energi och är god. Goda sallader med högt näringsinnehåll istället för tråkig smakfattig sallad känns mer aktuellt är någonsin. Det går att göra många olika…

Läs mer

Tortillabröd fylld med julens goda

25 december, 2021

Enligt Generation Waste så ökar matsvinnet under jultider och faktum är att vi slänger 12% mer mat under julen än vi gör resten av året. Enligt Naturvårdsverket slängde vi 1,3 miljoner matavfall 2018. Det diskuteras också att matsvinnet har ökat under pandemin. Uppenbarligen kastar vi mer mat än vad vi borde och jag tänker att…

Läs mer

Favorit i repris: Scoutsallad

31 januari, 2021

Jag brukar förespråka att vi borde äta mat efter säsong. Och det gör jag nu med! Förutom det, gillar jag när mat inte är krångligt utan gott och enkelt och med det sagt kommer vi in på dagens ämne med hållbar sallad som alltid är redo! Denna sallad går under många namn och jag vet…

Läs mer

Ost och tomatpaj!

28 december, 2020

Snabbmat Ibland vill man göra något som är supergott men på enklaste sätt. Endel kallar det för att fuska när man till exempel tar en färdig pajdeg till pajen men jag tänker att det är lösningsfokuserat och street smart när man behöver göra något gott och snabbt. Självklart kan du göra din pajdeg från grunden…

Läs mer

Kimchi på blomkålsblast

22 mars, 2020

Kimchi på blomkålsblast Kimchi kan du göra många sätt, det finns hundratals recept om du googlar. Jag har några olika favoritrecept som jag brukar göra och den här blir nog en av dem i min strävan efter att ta hand om hela grönsaken. Jag har gjort den hyfsat enkel för att minimera arbetet men med…

Läs mer

Asiatisk sallad på blomkålsblast och gurka

21 mars, 2020

Den 25 september 2015 antog FN 17 globala mål – Agenda 2030 en universell agenda för hur alla länder ska jobba för hållbar utveckling under de närmaste åren. I agendan finns det 17 Globala mål som innefattar alla tre dimensionerna av hållbarhet – social, ekonomisk och miljömässig. Mål nummer 12 handlar om Hållbar konsumtion och produktion…

Läs mer