Ljummen tomatsallad – en favorit på bordet!

10 november, 2019

Åh, nu ska ni få prova min absoluta favorit-tomat-sallad som är ljummen och smakrik, en ren smakexplosion i gommen. Bara jag tänker på den så börjar det vattnas i munnen och jag drömmer om goda ostar, glada vänners tillrop och många skratt. Det är något magiskt över den! Du kan välja olika sorters tomater till…

Läs mer

Croque monsieur på julskinka!

29 december, 2018

Croque monsieur är egentligen varm smörgås med ost och skinka i sin enkelhet. Ibland doppas den i ägg och mjölk innan grillning för att få en lite lyxigare variant. Ursprunget är från Frankrike och tänkt som snabbmat. Du kan göra dem i en smörgåsgrill, kanske i ett våffeljärn, steka eller som jag har valt idag, i…

Läs mer

Bakad rotselleri med skirat smör och vitlök

18 november, 2018

En favorit bland favoriterna är bakad rotselleri med skirat smör och vitlök! Så gott och enkelt, passar som en svensk tapas eller som huvudrätt tillsammans med andra tillbehör. Själv kan jag äta den som den är, massor av vitlök och smör och den slinker ner fortare än kvickt. Som godis för en gourmet! Du behöver:…

Läs mer

Falafel på bondbönor

6 maj, 2018

  Det finns några vegetariska rätter som är nästan som godis. Friterad falafel på bondbönor är helt sjukt gott! Och inte alls svåra att göra, det måste också påpekas.  Får ibland frågan… om man måste ha en fritös? Nope!  Man behöver inte fritös, man kan lösa det ändå. Falafel är ju en gammal rätt från mellanöstern och…

Läs mer

Quesadillas med löktrav och gräslök!

28 april, 2018

För några år sedan skulle jag bjuda mitt kollegium på en liten festligare lunch och bestämde mig för att försöka hitta på några roliga rätter. Ni vet att ibland blir man så där löjligt nöjd när man har fått till det. Japp, Quesadillas med löktrav och gräslök är en sån sak för mig.  Jag plockade massor av…

Läs mer

Carpaccio på polkabetor

16 april, 2018

En underbar carpaccio på betor med ruccolaolja och parmesan slår det mesta! En rätt som passar både vegetarianer och köttätande, den fungerar utmärkt på buffébordet en försommardag eller varför inte som förrätt. Det är bra om betorna är kokade al dente och har tuggmotstånd för det blir lättare att hyvla dem tunna. En mandolin är ett bra…

Läs mer