Gott i vintertid med julsmaker

11 december, 2022

Förutom klassisk julgodis och desserter så har jag några få saker som piffar upp i vintermörkret. Saffran är en favoritkrydda både till sill och cheesecake eller skorpan till kaffet.

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti passar bra både till julbordet eller till en enkel kopp kaffe. De är enkla att baka och extra pluspoäng för att det inte är någon palmolja på ditt kaffebord med dessa skorpor! De är också utan nötter vilket nötallergikerna uppskattar! 

Rödlöksmarmelad med plommon

Till julens ostar är denna marmelad perfekt. Jag är inte överdrivet förtjust i söta ting men ibland finns det saker som bryter av på härligt sett, det blir bara helt rätt. En något syrlig rödlöksmarmelad till goda ostar eller till kött är faktiskt supergott!

Glöggsangria

Glöggsangria passar dig som vill ta hand om en halvfull flaska med glögg, du som är trött på glögg eller du som är nyfiken på nått gott och en perfekt ”törstsläckare” med juliga smaker. En god fördrink innan maten och i goda vänners lag!

Godaste saffranscheesecake till jul

Det är en kaka som passar sig bra som en eftermiddagsfika eller som dessert efter en mastig måltid. Perfekt som adeventsfika eller endel av julbordet och smakar bäst nedkyld.

Allt gott!

Ta vara på julens matrester
Planera för julens mat...