Pumpahummus

13 februari, 2021

Jag älskar hummus till dipp för grönsaker eller till goda kex. Det är också perfekt med humus som pålägg på godare bröd eller som tillbehör till kokta rödbetero. Ja man kan faktiskt använda hummus till det mesta och plötsligt lyfter det till oanade höjder! Jag har gjort pumpahummus  på lite olika sätt men det här…

Läs mer

Sticky ribs – godaste revbenspjällen

27 december, 2020

  Det finns många goda recept på tjocka revbenspjäll, särskilt från USA och New Orleans men dessa Sticky ribs med asiatiska smaker är lite extra. ”På-väg-till-himlen-mat”, revbenspjäll med extra allt, asiatisk glaze innehållande massor av ingefära och vitlök. Det är dags att vrida upp smakerna till max med dessa revbenspjäll,  ytan ska bubbla och bli…

Läs mer

Pesto på löktrav

18 april, 2020

Tacka vet jag ogräs och kanske framförallt löktrav. För fem år sedan lät jag löktraven ”go nuts” i min trädgård till mångas stora fasa. Den fick blomma och fröa av sig med flit och jag till och med flyttade några plantor till ett ställe som det inte fanns några på. Resultatet är att jag har…

Läs mer

Coleslaw på kålrabbi!

7 augusti, 2018

Coleslaw gör du normalt på vitkål som huvudingrediens men du kan även använda kålrabbi och få en krispig och fräsch coleslaw. Coleslaw är gott till grillat, kyckling och härligt tillbehör till din hamburgare. Du behöver: 1 stor kålrabbi eller 2 mindre 1/2 rödlök (normalstor) 2 dl cremefraiche 1 knippe färsk gräslök 1/2 citron salt och…

Läs mer