Löktravspesto!

25 april, 2018

loktrav-loktravspesto

Tacka vet jag ogräs och kanske framförallt löktrav. För två år sedan lät jag löktraven ”go nuts” i min trädgård till mångas stora fasa. Den fick blomma och fröa av sig med flit och jag till och med flyttade några plantor till ett ställe som det inte fanns några på. Förra året kunde jag se goda resultat och skördade enhel del löktrav!

För visst är det smart, att skörda ifrån naturens fina skafferi! Ibland odlar vi och sår vi bara av farten utan att tänka på att naturen gärna hjälper till. Visst, det är inte lika kontrollerbart men och andra sidan gör naturen det största jobbet.

Det är klart, jag kommer antagligen hitta löktrav där jag finner den olämplig men då är det ju bara att rycka upp den. Och äta!

Nu är det säsong för löktrav och här kommer ett recept löktravspesto som är riktigt god!

Du behöver;

Plocka massor av löktrav!

  • ca 7 dl löktrav
  • 1 – 2 dl rapsolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk saft från citron
  • 1 dl riven parmesanost (obs riv själv)
  • en nypa salt
  • en nypa svartpeppar

Mixa alla ingredienser förutom osten. Vill du ha fin och len pesto eller lite grovkornig bestämmer du själv. Hur mycket olja du behöver beror lite på vilken tjocklek du vill ha på peston.

Riv osten och blanda ner den i peston. Rör väl och ställ undan för att vila, så att alla smaker kommer fram.

Förvara peston i kylen i glasburk med lock. Häll på lite olja överst så håller den sig bra i en vecka.

 

Noom noom! /Johnna a.k.a Bondjäntan

 

Det där med jord till tomater
Bortglömda tulpanlökar