Min favorit Kimchi – enkel och god, så gör du!

20 november, 2022

Ha-begär Kimchi är gott och kan användas till nästan allt. Jag skulle nog påstå att kimchi är beroende framkallande och man kan få svåra ”cravings” om man gör ett kimchi-uppehåll. Förutom att det är gott så är det också nyttigt precis som våra nordiska mjölksyrade grönsaker. Man får bra matsmältning och massor av god probiotika,…

Läs mer

Grön tomatmarmelad med ingefära

9 oktober, 2022

Egentligen är inte jag så förtjust i marmelad men det här är faktiskt en riktig höjdare! Den här gröna marmeladen är nåt utöver det vanliga och det är rena himmelriket på en bit god dessertost. Man behöver inte så mycket mer, det är nästan så att man kan hoppa över både förrätt och varmrätt! Du…

Läs mer

Syltade gröna tomater

9 oktober, 2022

Syltade gröna tomater är supergott och enkelt att göra, man behöver inte vara mästerkock i köket. Och dessutom är det bra sätt att ta hand om sina gröna omogna tomater och förlänga säsongen. Du kan göra flera saker med gröna tomater så som grön salsa, marmelad och låta dem ligga framme så att de mognar…

Läs mer

Tomatbas – världens bästa konserver som snabbmat

4 september, 2022

Det här är min absoluta favorit! Det här en tomatbas som jag använder som snabbmat och som en bas under vintern i många tomatbaserade rätter. Den håller över ett år i svalen och jag brukar ha olika storlekar på mina glaskonserver för olika sammanhang. Eftersom jag använder den som snabbmat sena kvällar från jobbet har…

Läs mer

Gul tomatketchup med sting

14 augusti, 2022

Solsken på flaska Att laga mat kan vara roligt, särskilt när saker och ting blir extra lyckat som min gula tomatketchup! Det går inte att jämföra den med någon köpeketchup, nä det är en alldeles särskilt god ketchup med lite ingefära och chili efter smak. Det är också roligt att den är enkel att tillaga,…

Läs mer

Torkar egna russin

10 oktober, 2021

Vindruvor i Oasen Nu skördar jag alla vindruvor som jag har i Oasen. Alla som hittills inte har blivit uppätna. För det är faktiskt så att det har varit ett galet bra vindruveår i Oasen och stocken har leveraret över förväntan. Oasen är ett kallväxthus eller ett sommarorangeri och är till för umgänge och rekreation….

Läs mer

Gör godaste buljongen själv!

26 juli, 2020

Buljonger och fonder har inte det bästa ryktet och det är inte så konstigt, om man börjar titta vad de kan innehålla så börjar man undra hur det är möjligt. Allt som oftast är de fulla med smakförstärkare och hårt processade, du finner aromämnen, färgämnen, maltodextrin och modifierad stärkelse, palmfett eller olja, konserveringsmedel, glukossirap, förtjockningsmedel…

Läs mer

Picklade champinjoner – vegetarisk ”sill”

22 december, 2019

Favoriter Sillen är utan tvekan favoritmaten på julbordet om du frågar mig. Jag gillar det där söta och syrliga tillsammans och alla olika variationer du kan skapa med sill. I år ska jag även prova picklade champinjoner som också skulle kunna gå under namnet vegetarisk sill men jag tycker nog att picklat funkar bra. Du…

Läs mer

Frysta tomater på tre smarta sätt

11 november, 2019

Tomater i överflöd Det är så himla roligt när det finns ett överflöd av tomater och man kan göra många goda inläggningar och så sist men inte minst även frysa in tomater till vinterns goda grytor och pastasåser. Eller vad man nu önskar spara sina tomater till. Att göra egen ketchup eller egen tomatpure är…

Läs mer