Picklade champinjoner – vegetarisk ”sill”

22 december, 2019

Favoriter Sillen är utan tvekan favoritmaten på julbordet om du frågar mig. Jag gillar det där söta och syrliga tillsammans och alla olika variationer du kan skapa med sill. I år ska jag även prova picklade champinjoner som också skulle kunna gå under namnet vegetarisk sill men jag tycker nog att picklat funkar bra. Du…

Läs mer

Frysta tomater på tre smarta sätt

11 november, 2019

Tomater i överflöd Det är så himla roligt när det finns ett överflöd av tomater och man kan göra många goda inläggningar och så sist men inte minst även frysa in tomater till vinterns goda grytor och pastasåser. Eller vad man nu önskar spara sina tomater till. Att göra egen ketchup eller egen tomatpure är…

Läs mer

Skogens skafferi: plocka riskor och salta in

29 september, 2019

Jag är långt ifrån någon svampexpert och går på några säkra kort som så säkert många andra gör. Några favoriter som kanske har olika ändamål, vissa för konservering och andra till svampmackan. Jag plockar gärna olika sorters riskor som är populärt både i Finland och öststatsländerna, goda nyttiga matsvampar. Riskor passar bra och är guda…

Läs mer