Planera för julens mat…

4 december, 2022

Jag tycker att det är roligt att planera mat som är hållbar och god, gärna enkel att göra men också god så att man minns den. Är egentligen inte förtjust i julen men även Grinchen måste äta och då tänker jag, äta gott så klart! Så här kommer mina favoriter utifrån efterfrågan och jag hoppas…

Läs mer

Carpaccio på betor

4 december, 2022

Förra julen gjorde jag carpaccio på gulbetor för att jag ville få in mer grönt i maten och för att jag ville få lite fräsch känsla på julbordet. Det här var en rätt som gjorde succé och som behöver få en plats bland all traditionell julmat – en riktig utmanare! Välkomna kokta betor, tunt skivade…

Läs mer

Sallad i säsong

4 december, 2022

  Sallad i säsong är nåt annat än isbergssallad mitt i vintern i Sverige. Jag tycker mig uppfatta att fler och fler äter säsongsbetonat och vill ha mat som ger energi och är god. Goda sallader med högt näringsinnehåll istället för tråkig smakfattig sallad känns mer aktuellt är någonsin. Det går att göra många olika…

Läs mer

Min favorit Kimchi – enkel och god, så gör du!

20 november, 2022

Ha-begär Kimchi är gott och kan användas till nästan allt. Jag skulle nog påstå att kimchi är beroende framkallande och man kan få svåra ”cravings” om man gör ett kimchi-uppehåll. Förutom att det är gott så är det också nyttigt precis som våra nordiska mjölksyrade grönsaker. Man får bra matsmältning och massor av god probiotika,…

Läs mer

Grön tomatmarmelad med ingefära

9 oktober, 2022

Egentligen är inte jag så förtjust i marmelad men det här är faktiskt en riktig höjdare! Den här gröna marmeladen är nåt utöver det vanliga och det är rena himmelriket på en bit god dessertost. Man behöver inte så mycket mer, det är nästan så att man kan hoppa över både förrätt och varmrätt! Du…

Läs mer

Syltade gröna tomater

9 oktober, 2022

Syltade gröna tomater är supergott och enkelt att göra, man behöver inte vara mästerkock i köket. Och dessutom är det bra sätt att ta hand om sina gröna omogna tomater och förlänga säsongen. Du kan göra flera saker med gröna tomater så som grön salsa, marmelad och låta dem ligga framme så att de mognar…

Läs mer

Tomatbas – världens bästa konserver som snabbmat

4 september, 2022

Det här är min absoluta favorit! Det här en tomatbas som jag använder som snabbmat och som en bas under vintern i många tomatbaserade rätter. Den håller över ett år i svalen och jag brukar ha olika storlekar på mina glaskonserver för olika sammanhang. Eftersom jag använder den som snabbmat sena kvällar från jobbet har…

Läs mer

Gul tomatketchup med sting

14 augusti, 2022

Solsken på flaska Att laga mat kan vara roligt, särskilt när saker och ting blir extra lyckat som min gula tomatketchup! Det går inte att jämföra den med någon köpeketchup, nä det är en alldeles särskilt god ketchup med lite ingefära och chili efter smak. Det är också roligt att den är enkel att tillaga,…

Läs mer