Tomatbas – världens bästa konserver som snabbmat

4 september, 2022

Det här är min absoluta favorit! Det här en tomatbas som jag använder som snabbmat och som en bas under vintern i många tomatbaserade rätter. Den håller över ett år i svalen och jag brukar ha olika storlekar på mina glaskonserver för olika sammanhang. Eftersom jag använder den som snabbmat sena kvällar från jobbet har…

Läs mer

Gul tomatketchup med sting

14 augusti, 2022

Solsken på flaska Att laga mat kan vara roligt, särskilt när saker och ting blir extra lyckat som min gula tomatketchup! Det går inte att jämföra den med någon köpeketchup, nä det är en alldeles särskilt god ketchup med lite ingefära och chili efter smak. Det är också roligt att den är enkel att tillaga,…

Läs mer

Fermenterad tomatsalsa med korriander i vaccpåsar

30 juli, 2022

Antingen gillar man koriander eller inte. Den som inte gillar koriander har helt fel och behöver tänka om. Nä jag skojar som ni säkert förstår men jag tycker att man kan ge det ett nytt försök i en syrlig tomatsalsa med lite sting. Du kan ju också välja att utesluta koriander och köra på som…

Läs mer

Tortillabröd fylld med julens goda

25 december, 2021

Enligt Generation Waste så ökar matsvinnet under jultider och faktum är att vi slänger 12% mer mat under julen än vi gör resten av året. Enligt Naturvårdsverket slängde vi 1,3 miljoner matavfall 2018. Det diskuteras också att matsvinnet har ökat under pandemin. Uppenbarligen kastar vi mer mat än vad vi borde och jag tänker att…

Läs mer

Torkar egna russin

10 oktober, 2021

Vindruvor i Oasen Nu skördar jag alla vindruvor som jag har i Oasen. Alla som hittills inte har blivit uppätna. För det är faktiskt så att det har varit ett galet bra vindruveår i Oasen och stocken har leveraret över förväntan. Oasen är ett kallväxthus eller ett sommarorangeri och är till för umgänge och rekreation….

Läs mer