Att sätta igång en vildjäst eller två!

29 mars, 2020

Klimatsmart mat – Vildjäst Vildjäst eller fruktjäst som du också kan säga görs på torkade frukter och bär, till exempel russin, fikon, aprikoser och katrinplommon. Färskt rivet äpple fungerar också. Inspirerad av många runt mig sätter jag också igång vildjäst på enklaste möjliga sätt. Det är lika bra att ”preppa” sig och träna om det…

Läs mer

Kimchi på blomkålsblast

22 mars, 2020

Kimchi på blomkålsblast Kimchi kan du göra många sätt, det finns hundratals recept om du googlar. Jag har några olika favoritrecept som jag brukar göra och den här blir nog en av dem i min strävan efter att ta hand om hela grönsaken. Jag har gjort den hyfsat enkel för att minimera arbetet men med…

Läs mer

Min favorit Kimchi – enkel och god, så gör du!

24 november, 2019

Ha-begär Kimchi är gott och kan användas till nästan allt. Jag skulle nog påstå att kimchi är beroende framkallande och man kan få svåra ”cravings” om man gör ett kimchi-uppehåll. Förutom att det är gott så är det också nyttigt precis som våra nordiska mjölksyrade grönsaker. Man får bra matsmältning och massor av god probiotika,…

Läs mer