Pesto på löktrav

18 april, 2020

Tacka vet jag ogräs och kanske framförallt löktrav. För fem år sedan lät jag löktraven ”go nuts” i min trädgård till mångas stora fasa. Den fick blomma och fröa av sig med flit och jag till och med flyttade några plantor till ett ställe som det inte fanns några på. Resultatet är att jag har…

Läs mer

Asiatisk sallad på blomkålsblast och gurka

21 mars, 2020

Den 25 september 2015 antog FN 17 globala mål – Agenda 2030 en universell agenda för hur alla länder ska jobba för hållbar utveckling under de närmaste åren. I agendan finns det 17 Globala mål som innefattar alla tre dimensionerna av hållbarhet – social, ekonomisk och miljömässig. Mål nummer 12 handlar om Hållbar konsumtion och produktion…

Läs mer

Skogens skafferi: plocka riskor och salta in

29 september, 2019

Jag är långt ifrån någon svampexpert och går på några säkra kort som så säkert många andra gör. Några favoriter som kanske har olika ändamål, vissa för konservering och andra till svampmackan. Jag plockar gärna olika sorters riskor som är populärt både i Finland och öststatsländerna, goda nyttiga matsvampar. Riskor passar bra och är guda…

Läs mer

Favorit i repris: Solskenssirap

6 maj, 2019

Maskrosor är nog ett hett diskuterat ämne och oftast handlar det om hur en kan utrota maskrosor. Förståligt i viss mån…. men Man kan gå runt och irritera sig på det som inte är som det ska, eller så kan man göra något åt det. Man kan arbeta med problem eller med fokus på lösningar….

Läs mer

Dags för fläderblomsdryck!

12 juni, 2018

Det finns en sak som för mig är förknippat med skolavslutningstider och försommar och det är fläderblomsdryck! Att plocka fläderblommor är en underbar upplevelse om du stannar upp några sekunder och faktiskt doftar på dessa vackra blommor. De doftar starkt av nektar och ja en parfymliknande blomdoft av fläder. Och titta på dem, som en…

Läs mer