Duka julfint med grönt och ätbart!

23 december, 2018

Just nu håller jag på att provduka för julens alla bjudluncher och middagar! Jag låter fantasin flöda och går ut och hämtar grönkål och dukar med ätbart. Den enklaste dukningen blir riktigt läcker! Jag använder mig av kökshanddukar som servetter. De är köpta enkom för att användas som servetter men är riktigt bra i kvalitet….

Läs mer

Bakad rotselleri med skirat smör och vitlök

18 november, 2018

En favorit bland favoriterna är bakad rotselleri med skirat smör och vitlök! Så gott och enkelt, passar som en svensk tapas eller som huvudrätt tillsammans med andra tillbehör. Själv kan jag äta den som den är, massor av vitlök och smör och den slinker ner fortare än kvickt. Som godis för en gourmet! Du behöver:…

Läs mer

Coleslaw på kålrabbi!

7 augusti, 2018

Coleslaw gör du normalt på vitkål som huvudingrediens men du kan även använda kålrabbi och få en krispig och fräsch coleslaw. Coleslaw är gott till grillat, kyckling och härligt tillbehör till din hamburgare. Du behöver: 1 stor kålrabbi eller 2 mindre 1/2 rödlök (normalstor) 2 dl cremefraiche 1 knippe färsk gräslök 1/2 citron salt och…

Läs mer

Falafel på bondbönor

6 maj, 2018

  Det finns några vegetariska rätter som är nästan som godis. Friterad falafel på bondbönor är helt sjukt gott! Och inte alls svåra att göra, det måste också påpekas.  Får ibland frågan… om man måste ha en fritös? Nope!  Man behöver inte fritös, man kan lösa det ändå. Falafel är ju en gammal rätt från mellanöstern och…

Läs mer

Underbara rödbetspuckar!

22 april, 2018

Jag älskar enkel och god mat! Den bästa maten enligt min mening är den som inte är krånglig och svår. Hos mig får mat pluspoäng när den är bra tillagad av bra råvaror, gärna med mycket smak och fräscht upplägg. Dessa rödbetspuckar är supergoda och väldigt enkla att tillaga som dessutom går att variera tillbehören…

Läs mer

Carpaccio på polkabetor

16 april, 2018

En underbar carpaccio på betor med ruccolaolja och parmesan slår det mesta! En rätt som passar både vegetarianer och köttätande, den fungerar utmärkt på buffébordet en försommardag eller varför inte som förrätt. Det är bra om betorna är kokade al dente och har tuggmotstånd för det blir lättare att hyvla dem tunna. En mandolin är ett bra…

Läs mer

Fänkåls- och betsallad med skirat smör

15 april, 2018

En ljummen fänkåls- och betsallad på olika betor med skirat smör är en ljuvlig förrätt eller fint tillbehör till en huvudrätt. Jag kokar betorna separat medan fänkålen får tillredas i ugnen tillsammans med rödlöken. För 4 personer – smårätter/förrätter En fänkål 4-5 stora betor eller fler mindre. Gärna olika sorter även om det går med…

Läs mer