Bakad rotselleri med skirat smör och vitlök

18 november, 2018

En favorit bland favoriterna är bakad rotselleri med skirat smör och vitlök!

Så gott och enkelt, passar som en svensk tapas eller som huvudrätt tillsammans med andra tillbehör. Själv kan jag äta den som den är, massor av vitlök och smör och den slinker ner fortare än kvickt. Som godis för en gourmet!

Du behöver:

Rotselleri – hur många väljer du själv

Smör

Vitlök

Börja med att göra rent rotsellerin om du har odlat den själv. Ta bort smårötter, jord och stjälkarna. Det är lätt att skära bort om du tar det ytligt, det är bra om så mycket av skalet som möjligt är kvar eftersom det är massor av smak i skalet.

Sedan lindar du in knölarna i folie så att det är helt tätt. Lägg dina foliebollar i en ugnsäker form och fyll på med lite vatten i botten. Baka dem i 220 grader i ca 1 – 1,5 h beroende på hur stora de är.

Ta fram dina folie bollar och öppna dem försiktigt då de är väldigt varma och ångan som stiger från dem är jättevarm.

Smält smör i en kastrull och pressa ner vitlöken så att smöret tar smak.

Skär upp rotsellerin i båtar, salta dem lite försiktigt och ringla över vitlökssmöret.

Låt det smaka!

// Johnna a.k.a Bondjäntan

 

Tomatsäsong - vinterhalvåret
Skörda rotselleri