Duka julfint med grönt och ätbart!

23 december, 2018

Just nu håller jag på att provduka för julens alla bjudluncher och middagar! Jag låter fantasin flöda och går ut och hämtar grönkål och dukar med ätbart. Den enklaste dukningen blir riktigt läcker!

Jag använder mig av kökshanddukar som servetter. De är köpta enkom för att användas som servetter men är riktigt bra i kvalitet. De är dessutom stora och man kan använda dem på flera olika sätt, från tablett till servett.

Att leka med maten kanske låter lite tokigt, jag tror att de flesta har fått höra att det inte är tillåtet… men jag gillar att ta ut svängarna! Att duka med grönkål och röda äpplen känns konstigt nog alldeles rätt.

Jag tycker nog att denna enkla dukning med grönkål och röda svenska äpplen ger lite julfeeling, eller vad säger ni?

En annan variant med lite färg är mina purpurfärgade tallrikar tillsammans med rödlök…

Fortfarande samma komposition, grönkål som huvudingrediens men med rödlökar istället för röda äpplen.

Tror nog att jag skulle tycka om att sätta mig vid detta lunchbord. Fungerar alldeles utmärkt måste jag säga.

 

Hör och häpna, jag har julpyntat med julstjärnor i taket. Mest för den vuxna dotterns skull som älskar jul… och måste erkänna att det blev ganska mysigt. Nu provdukar jag till storhelgernas bjudluncher och middagar. Fantastiskt roligt! Jag ska fundera ut lite fler varianter med ätbart till dukning…

//Johnna

Vad gör du med presentpappret?
2018 års tomatvänner