Vad gör jag med bokashi i vinter?

14 november, 2021

Bokashi på vintern Jag brukar ha bokashi inomhus på vintern och antingen sparar jag mina hinkar som de är och flyttar ut dem i kylan i väntan på våren eller så har jag gjort jordfabriker inomhus. Bokashi är en fermenteringsprocess som tar hand om köksresterna på fint sätt och du kan använda gammal jord som…

Läs mer

Gödsla rätt och lätt!

10 juni, 2020

Det kan vara en hel djungel att hitta de rätta metoderna och de rätta produkterna för att gödsla dina grönsaker, bärbuskar och blommor som du odlar. Det är klart att man vill ta hand om sina växtligheter på bästa sätt och det skadar inte om det är både lätt och inte kostar en förmögenhet. Odlaren…

Läs mer

Gödsla med vallört!

9 juni, 2020

  Gödsel och jord – ett favoritämne Jag har ett favoritämne och det är gödsel och jord. Jag skulle kunna prata om gödsel och jord både på inandning och utandning för det är bland det viktigaste för hållbar odling och för en hållbar planet. Vallört är utmärkt gödsel för dina växter och odlingar tillika hållbart!…

Läs mer

Gödsla med nässelvatten som inte luktar illa?!

9 juni, 2020

Du kan göra gödselvatten på brännässlor på olika sätt och de flesta som har provat vet att det luktar nåt helt galet med förruttnelseprocessen. MEN man kan också göra gödselvatten på brännässlor som inte alls luktar dödens apa utan faktiskt lite mer som svartvinbärssaft… Första gången jag hörde om att man kunde fermentera sitt nässelvatten…

Läs mer

Städa och återbruka i odlingstunneln

1 februari, 2020

I odlingstunneln I höstas hann jag inte städa som jag hade önskat. Det som behövde plockas undan plockades undan mer eller mindre och landade i odlingstunneln för skydd. Det resulterade så klart i att det är kaos i odlingstunneln och det står saker överallt, framför allt krukor i olika storlekar. Det står krukor som är…

Läs mer

Jordfabrik – omvandla matrester till nyttig jord

24 november, 2019

Jordfabrik Idag tänkte jag berätta lite om jordfabriker, hur jag gör och varför jag gör jordfabriker. En jordfabrik är ett kärl där jag lägger gammal jord och bokashi-kompost som blir till fin ny näringsrik jord. Oftast gör jag en jordfabrik av min bokashikompost och på såsätt minskar jag risken för att få objudna gäster som…

Läs mer

Perfekt tid att bygga en ny rabatt

9 november, 2019

Hösten är här på riktigt. Vi har haft både frostnätter och träden tappar alla löven. På hösten börjar växterna läggas sig i vintervila och det är perfekt tid att skapa en ny rabatt, eller göra om som det är i mitt fall. För tre helger sedan hjälpte min dotter mig att gräva upp den gamla…

Läs mer

Tomaterna har flyttat ut ur Glädjehuset

1 november, 2019

Tomater tomater tomater Varje år på senhösten är det samma visa, plötsligt är det bråttom att tömma vårat kretsloppshus, Glädjehuset. Ja det handlar inte bara om frostvarningar utan också om att vi behöver tömma växthuset för att hönsen ska flytta in. Vi plockar tomater för brinnande livet i slutet av tomatsäsongen, vi bär i stora…

Läs mer

Näringsrikt gödselvatten på brännässlor!

7 juni, 2019

Du kan göra gödselvatten på brännässlor på olika sätt och de flesta som har provat vet att det luktar nåt helt galet med förruttnelseprocessen. MEN man kan också göra gödselvatten på brännässlor som inte alls luktar dödens apa utan faktiskt lite mer som svartvinbärssaft… Första gången jag hörde om att man kunde fermentera sitt nässelvatten…

Läs mer