~ TOMATVÄNNER ~

6 januari, 2023

Månadens tomatvän föddes någon gång under sensommaren tidig höst 2017 och jag började klura på idén. Vad skulle jag fråga om, vad var intressant och framför allt vilka? Att visa på mångfald, att vi inte måste göra på ett visst sätt utan att vi kan faktiskt göra lite olika om vi vill.

Det andra som jag ville få fram var variationen på goda tips för en hållbar odling. Tomatvännerna är noga utvalda och tillfrågade utifrån vad jag visste om dem. Jag vill lyfta fram människor som tänker på hållbarhet och tar hand om jorden och vår planet. Jag vill ha så bred skara av människor som möjligt, mångfald berikar tänker jag. Om alla odlade på samma lika sätt utvecklas vi ju inte utan vi behöver input för att det ska bli bra output!

Många tomatvänner har det blivit på de tre åren, det är matkreatörer och kockar, skribenter och journalister, ”vanliga odlare” och odlare till yrket ja en och annan blomsterodlare och musiker också.

Det finns så många pekpinnar som jag vill komma ifrån gällande odling. Jag vill ha så bred skara av människor som möjligt som tomatvänner, mångfald berikar tänker jag. Om alla odlade på samma lika sätt utvecklas vi inte, vi behöver input för att det ska bli bra output!

Varför lyfter jag då tomatvännerna just nu? Jo många av er har säkert börjat planera tomatodlingarna och det finns massor av goda tips på favorittomater hos tomatvännerna som jag vill lyfta fram. Kolla in så får ni se!

Alla tomatvänner finns här TOMATVÄNNER

Här kan du läsa om alla tomatvännerna som hittills har varit med och det är stor variation vill jag lova. Alltifrån trädgårdsmästare till artister men det alla har gemensamt är att de odlar på ett ödmjukt sätt och tar hand om moder jord. Och berätta gärna vilka ni gillade extra mycket att läsa! Skulle betyda mycket att få höra. 🙏

Vintertomater - hållbara tomater
Ta vara på julens matrester