Avslutar odlingssäsong 2015 i Glädjehuset

30 januari, 2018
Nu har jag landat på 2015 i Glädjehusets historia och det är höst. Det märks att vi börjar bli vana med vad vi håller på med för att få Glädjehuset att fungera. Det börjar bli rutin kan man säg.  Det är fortfarande superroligt att läsa alla gamla inlägg och flytta dem hit, det är verkligen en tidsresa med Glädjehuset! Jag fortsätter att plocka inlägg för inlägg som de är!

23 september 2015

För dryga två veckor sedan bladade jag av alla tomatplantor i Glädjehuset för att plantan skulle lägga fokus på att skapa mogna tomater. Vi har skördat tomater ända till nu och tänk vad rik man kan känna sig med en korg tomater?! 

I slutet av förra veckan och i helgen påbörjade utrensningen av Glädjehuset. Ja, det tar flera dagar att plocka av tomaterna eftersom jag hänger upp den del av tomaterna, lägger på fat och sorterar sorter. Dock ska det erkännas att 2015 är sämsta odlingsåret någonsin, kan bero på väder och vind men också i viss mån mänskliga faktorer. Mer om det senare…

Vid avplockning av upphängningsringar och snören fick massor av hjälp av katten. Nja, hjälp och hjälp, han var faktiskt ganska mycket till besvär då han gillade att leka med snörena.


Efter avplockning av tomater, upphängningsringar och snören lastades all tomatplantor i skottkärran och kördes till trädgårdskomposten. Observera att vi lägger INTE tomatplantor som är angripna eller sjuka i komposten för det kan resultera i att man sprider sjukdomar med jorden nästa säsong.  

Nu har vi kommit till kapitlet med att skyffla ut all mylla från Glädjehuset för att kunna fylla på med nytt kutterspån och börja om processen med Glädjehuset. Normalt blir denna härliga och näringsrika mylla (kompost) jordförbättring i odlingarna men i år ska en del av detta i nya odlingar.

Inne hänger tomaterna i långa rader och väntar på att bli plockade varefter de mognar. Ja det ligger tomater på fat i varje utrymme som tidigare var tomt, så nog kommer jag att ha tomater några veckor framöver. 


Ny säsong i Glädjehuset!
Mina odlingshyllor som jag använder till förodling!