Hönsen boar in sig!

31 december, 2017

Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och året är 2012 då vi byggde vårt första Glädjehus! Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina kommentarer. 

17 okt. 2012

Jag hoppas verkligen att hönsen boar in sig i Glädjehuset! Det är mycket nytt nu för de små; hönshuset, redena och pinnarna. Sittpinnarna är ska dessutom bli än en gång nya då de här är bara för att de ska ha några. Maken håller på att snickra men det är ju ordinarie arbete under dagtid så det går lite långsamt. Reden är nya, dock ej hemmagjorda utan beställda. Ibland måste man prioritera vad man hinner med och vad andra kan göra.

Hönsen hade inte hitta till redena igår, kanske idag? Vi får se. Igår la de äggen i spånet. Det är ju ca 50 – 60 cm spån så visst kan man förstå att de ligger mjukt!

Igår när jag var inne vid 5-tiden så hade det börjat skymma. Normalt har vi haft tilläggs belysning från skymning till kvällen i vanliga hönshuset. Nu känns det som att vi inte kommer behöva så himla mycket tilläggs belysning, vi får se. Det är ju så ljuuuust då plasten släpper igenom ljuset!

Ja, det är dags att hasta i väg till jobbet igen. Har haft en behövlig sovmorgon! Katten tog in en mus i sovrummet i mitt i natten… och lekte rövare!

På återseende och
skönaste höstonsdag till Er!
Första vändningen i Glädjehuset
Del 2 i Glädjehuset