Ofrivillig skörd i Glädjehuset

28 december, 2017

Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och året är 2012 då vi byggde vårt första Glädjehus! Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina kommentarer. 

17 sep. 2012 

Japp, ofrivillig (!) skörd av tomater blev det i söndags. En vajer i Glädjehuset (växthuset) hade lossnat och på den hängde snören för stöd till tomatplantorna. En långsida och kortsida med tomater låg ”huller om bullerum” på marken i lördags när jag skulle vattna dem. Många stjälkar hade gått av när vajern lossnade och de landade på varandra. Katastrooooof!

Två rågade hinkar med gröna tomater och en med mogna tomater fick jag plocka från både marken och från stjälkar som hade gått av. Nu ligger alla gröna tomater i Glädjehuset på ett bord för att eftermogna. Hinken med röda tomater står på verandan och väntar på ett omhändertagande.

Att kunna frossa i tomater är lyx! Igår blev det ugnstekta tomater med egen vitlök och egen rosmarin till maten. Gissa om det var gott i all sin enkelhet?! Det kändes verkligen som vi förtjänade att frossa tomater efter flera timmars rensande i Glädjehuset. Jag har inte tagit bort alla plantor utan alla som var av. Maken hjälpte till att knyta upp resten så att de kan fortsätta att producera… men visst känns det lite tomt nu.

Idag blir det nog en härlig tomatsoppa till middag!


Att olyckor händer har jag lärt mig och man får lära sig av dem. Om du ska fästa något se till att fästa det ordentligt om tomatplantorna ska vila på den vajern. Och så lite till! Detta har faktiskt hänt flera gånger när tomatplantorna har blivit tunga. 
Stefan Sundström!
Månadens tomatvän: Stefan Sundström