Slutskördat i Glädjehuset

31 december, 2017

Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och året är 2012 då vi byggde vårt första Glädjehus! Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina kommentarer. 

10 okt. 2012

Igår stod jag i växthuset sent på kvällen, ja så sent att jag inte längre såg vad jag gjorde. Det blev mörkt och kallt men det var tvunget att skörda en massa tomater och två buskar med tomatillo. Ena långsidan och en kortsida hann jag med att plocka av samt klippa ner blasten och köra iväg.
Idag har jag fortsatt och tagit hand om andra långsidan med tomater samt en massa chili och paprika. Korg efter korg att bära in med gröna, röda och gula tomater i en salig röra. Det gäller att ta hand om alla tomater också men det får bli en annan dag för jag är så trött.

Jag kommer ihåg hur trött jag var och undrade om det verkligen var sant. Det var löjligt mycket tomater att ta hand även om jag hade gjort det succesivt. Det var tomater överallt vill jag minnas!
Jag har skördat mycket chili men även grävt upp några och krukat. Vissa har jag klippt ner för förvaring i källaren och några ska få stå i fönstret och låta chilisarna mogna på plantan. 
Nu är allt skördat i växthuset och frosten kan hälsa på utan större bekymmer. Ja, maken har fått i uppdrag att bära in lite växter utifrån så jag slipper… är lite trött i benet. Nästa steg blir att städa ur Glädjehuset på all ”mylla” och tvätta tak och väggar. Så snart kan vi fylla på med ren och fin kutterspån och hönsen kan flytta in! 
Det där med att tvätta tak och väggar bestämde jag mig för att ignorera. Eller lite tog vi bort men inte några större ansträngningar. 

Del 2 i Glädjehuset
Fermenterad tomatsalsa