Nu gror chilin!

20 januari, 2013
Kategori:
Peruwian Purple

Tidigare år har det räckt med att ha chilisådderna på diskbänken ovanför diskmaskinen som har alstrat värme. Men inte i år… eller så har jag inte tålamod? Anyway, jag har köpt en lite värmematta som krukorna får stå på och plötsligt började chilisarna att gro. Tyvärr är matta ganska liten men de får slåss om värmen. Egentligen borde jag kanske låta alla chinense få förtur men det är ju så roligt när flera sorter börjar gro!

Det som har grott 20/1:
Peruwian Purple C. annuum
Fishpepper C. annuum
Aji Christal C. annuum
Monkeyface C. annuum
Espelette C. annuum
Orange Habaner C. chinense
Trinidad Parfume pepper C. chinense
Vit Habanero C. chinense

Nu måste mina hyllor med belysning upp! För några år sedan köpte jag en plasthylla som man bygger lät ihop och därmed kan ta isär lika lätt. Den tål vatten och är det bästa jag köpt i såddprylar på länge. Till det köpte jag billiga lysrör och maken satte kedjor i dem så att man kan höja och sänka belysningen var efter behovet. Förra året köpte jag en till och gjorde samma, behovet hade ökat nu behövdes mera plats ;-)! Jag är så lycklig över dessa hyllor, bästa investeringen ever!

MEN idag har jag ett stort problem. I och med att vi bygger om så fattas det plats (!) och jag vet inte hur jag ska lösa detta. Jag har ingen tom yta att ställa hyllorna på. Inte ens en av dem och jag behöver ljus till chilisarna…. så det blir till att klura hur vi ska lösa detta. Ja, absolut ett I-landsproblem men ändock ett problem. Återkommer om det.

Solsemester i köket?
Varifrån kommer min inspiration?