Saffransbiscotti

23 december, 2017
Kategori:

Saffransbiscotti

 (utan nötter)

100 gram smör
2 ägg (Tänk på vilka ägg du köper)
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl pumpafrön
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält matfettet i en kastrull.
Stöt saffranet med lite av sockret.
Blanda saffran och matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna.
Rör ner äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner pumpafröna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar.
Rulla varje del till en längd ca 35-40 cm lång.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut dem och låt dem svalna lite.
Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.

Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt.
? Saffransbiscotti (utan nötter) ?
Nytt inlägg på Tomatsidan