A d e v e n t s p i m p a

29 november, 2009
Kategori:

Har inte förberett för advent… är inte så PÅ vad gäller just adventspimpning här hemma med tomtar och röda ting. Men idag sker det lite pimpning i alla fall med man-tager-vad-man-haver-tanken.

Utomhus ska jag rensa i rabatterna som ligger bredvis grusgången upp till huset, annars brukar jag låta det stå till våren men inte idag. Bort med gammalt ris och snygga till. Fylla på med jord från en stående jordhög så att den kommer bort. Ovanpå detta ska jag lägga hösilaget som blev över från lammen. Täcker jorden så att näringen inte dunstar och samtidigt så kan inte all ogräsfrön ta fäste…. Och så blir det nog ganska fint hoppas jag. Har två stora krukor som jag tror jag ska också ställa dit med lite granris…. lite juligt blir det nog.

Utifrån ska jag ta in en gammal planteringslåda eller balkonglåda kanske det heter… Den är i trä och jag ska nog måla om den och sedan plantera lite blommor i den med julig känsla… och plocka in lite kottar att dekorera med. Den är ganska stor men jag tror att den passar på kökbänken….

Det jag borde göra är att tvätta fönstren! Bara det blir nog ett lyft inför julen. När solen skiner på så ser man verkligen att det är dags…. tur att solen inte skiner så ofta.

Så, nu är det dags att klä på sig och ut och städa, pimpa och mysa!

M i l j ö b i m b o ?
Tänka till?!