Äggdagbok?

15 januari, 2013

Jag vet att många är mycket duktiga med att bokföra t ex sin ägg eller olika skördar. Jag menar vissa vet exakt hur mycket den där chilin har gett de senaste fem åren eller hur många kilo tomater de skördade förra året. Ja listan kan man göra lång på vad man kan bokföra. Tyvärr haltar jag lite i detta.

Harvest Monday ett sätt att föra dagbok på vad gäller grönsakerna och det blir ju roligt när man säsong är här. Jag gjorde det några gånger under hösten och ska nog fortsätta med det till sommaren, lite mer på allvar. Vore ju roligt att se hur mycket vi skördar på ett helt år i grönsaksväg.

Och äggdagbok! Äggdagboken kan jag ju börja med nu, på en gång. Jag har faktiskt smygantecknat lite här i två veckor… jag brukar göra det i början av året, jag liksom vill väldigt gärna föra dagbok på olika saker. Det är så himla roligt att kunna följa utveckling och kunna gå tillbaka och titta. Men det är en annan femma att genomföra det… hm…

Vad gällande äggdagboken så kan man bara få med äggen men man kan vara också vara lite noggrann och kanske skriva ner medeltemperaturen, antal ljusa timmar per dag, och fodertillgång. Eftersom det påverkar äggproduktionen. skulle vara roligt att kunna jämföra år till år hur det ser ut. Tveksamt om jag hinner med det… kanske senare om jag nu får till dem med äggen först.

För ni dagbok över nåt?
Varifrån kommer min inspiration?
Kylskåpsrens blev bl a. rödkålssallad!