Äggkläckare!

28 juni, 2009

Har precis gjort en rejäl nostalgitripp på min första hemsida om djuren och livet på landet hos oss. 2003 var året som jag visade runt på ”gården” i form av hemsida och inte som blogg. Iallafall så fanns det mycket att skratta åt och många fina bilder som jag ska senare dela med mig här av… Ankor, fasaner, hönshusbygge med mera.


Men här kommer bild på min första ägg-kläckare! Jo det är sant. En ägg-kläckare är det. Jag hade precis flytta hit med familjen och vi hade fått fyra hönor på köpet. Jag blev direkt fast och ville ha fler men saknade ju tupp och dessutom ruvvilliga hönor. Så jag ringde runt och fick tag i lite hönsägg från olika ställen.

Jag byggde min första ägg-kläckare av en hink, tegelsten, en plastkorg, vettexduk och glädlampa som fick hänga i en ståltråd. Allt gammalt, det som köptes till var en helt vanlig termometer så att jag skulle veta hur högt lampa skulle vara ifrån äggen – värme. I botten hade jag vatten. Inte helt säkert men det fungerade! Visst kunde jag kläcka ägg med detta lyxiga hemmabygge ;-)!

Modeblogg
Morgonmusli