Andy and Dave: The Self Sufficent-ish Bible

31 december, 2010
Kategori:


Inspirerad av Nisse i torpet tänkte jag recensera kort en av mina favoritböcker; The Self Sufficent-ish Bible av tvillingarna Andy och Dave Hamilton. Boken är tjock, full med information och har en modern layout.

Boken är inte enbart för oss bonde-wannebes utan även för stadsmänniskor som vill leva något mer ekologiskt, något mer hållbart och lite mer eftertänksamt. Den tar upp hur man reser, hur man kan återvinna saker, hur man ändrar livsstil och min favorit; vad och hur man kan odla för att bli självförsörjande. Man behöver inte bo på landet och ha stora utrymmen enligt dem utan man kan odla ändå, på höjden i krukor. 🙂 De ser möjligheter istället för problem med att förändra sin livstil och leva lite mer jordnära.

Boken är uppdelad i några huvudkapitel; Home, Outdoors, Food och Lifestyle. Under varje huvudkapitel hittar man rubriker som vägleder till det man vill läsa om. Alla fyra teman är intressanta genom att de beskriver från sin erfarenhet och sina tankar om hur man vill ”maxa” sitt leverne.

Själv ska jag ”plugga” igenom Making Beer, Wine & Cider till sommaren. Är inne på att göra fläderblomscider… tror att det skulle bli gott. Ser fram emot 2011!

Gott Nytt!
Plastpåsar 2011?
Det kliar grymt mycket i fingrarna...