Bär och fruktremmar, salvakokning, hönspyssel och sparkåkning!

9 december, 2012

Helt underbart väder idag, tänk vad solen kan påverka humöret?! Har varit ute idag, både på långpromenad med hunden i skogen och på sparkåkning. Långpromenaden var ovanligt jobbig då det verkar som inga andra går ut i skogen när det har snöat över 50 cm snö… men jag är ganska envis så, visst, jag gick idag igen. Men attans vad jobbigt det är… jag har ju inte så långa ben 😉 jag är ju bara dryga 1,50 så en halvmeter snö är mycket.

Jag har också hunnit med att köra lite spark! Och det är verkligen så roligt. Jag hade med mig hunden och det gick bättre och bättre när hunden förstod att hon skulle springa bredvid och inte korsa framför. Kan nog tänka mig att det är roligt om hon får ”dra släde” men då måste jag först införskaffa mig utrustning till henne. Nu får det räcka med att vi tränar, hon springer bredvid och jag kör sparken!

Hönsen har också blivit ompysslade idag. Brr… det har det lite kallt nu men när solen skiner på så blir det härligt varm i Glädjehuset. Vi har faktiskt köpt en termometer som maken har monterat inne i Glädjehuset så vi kan se hur kallt det blir. Just nu är det -3 ute och i Glädjehuset är det -1 grad enligt termometern. Problemet är att termometern hänger högt upp för att hönsen inte ska picka sönder den och då visar den ju inte hur varmt det är var hönsen sitter. Jag gick ut med en vanlig kvicksilvertermometer och stoppade ner den i kutterspånet i någon minut och då visade den att det var 5+. Så kanske mittimellan är rätt? 

Jag har även hunnit med  bär- och fruktremmar som jag gillar så mycket. Egentligen är det inte lönsamt att göra dem i vanlig ugn…det tar en evighet men de är ju så goooda! Godare godis får man leta efter… Det blev både hallonremmar och björnbärsremmar. Jag brukar blanda olika smaker så som hallon, banan och aprikoser. Och idag blev det även björnbär och plommon.
 

Och så har jag kokat salva under kvällskvisten. Det tar längre tid än man tror… eller rättare sagt; jag hade faktiskt glömt hur mycket pyssel det var. Det blev i alla fall två sorters salva och två olika cerat! Nu ska de bara svalna så ska de torkas rent och etiketteras. I morgonkväll paketerar jag och skickar i väg beställningar. Sakta men säkert så kommer burkarna till sina nya ägare 😉

Nu är jag bra ledbruten. Ska hoppa in duschen och sen är det bara plocka ihop inför morgondagen innan det är läggdags. Och vad jag längtar efter sängen… men först måste jag torka salvaburkarna och lägga lock på.

För övrigt är jag helnöjd med dagen!

Vi ses!

Vintersolen visar sig!
Miljövänlig skoter!