Dagens glömska

5 april, 2010


I förmiddags blev jag påmind om att jag borde tagit ut kalkonbröstet från frysen i går kväll för att det skulle tina till idag. Oooops… fick lägga det i vattenbad och snart är det dags att torrlägga 🙂 kalkonen. Meningen är att jag ska torrsalta kalkonen i 3-4 dagar och sedan röka den! Jag använder en tiondel socker och nio tiondelar salt. Jag kryddar med torkad vitlök, torkad lök, paprika och cayennepeppar. Förra gången blev den ju så himla god. Måste ju upprepa mig, utan tvekan.
Bosse har fått flytta ut till hönsgården denna helg. Lite tufft är det att flytta in för kaxiga Bosse. Han lär sig så småning om att han inte är världens centrum, han är en ungtupp som ska sättas på plats. Man måste titta till honom då och då för att se hur han har det. Ibland får t ex inte komma in i hönshuset… Lätt att glömma bort att han inte är så kaxig som han tror.


Har hunnit med mycket idag, känns bra faktiskt. Det som kändes mindre bra var att jag hade glömt bort mina lavendelplantor helt och hållet. Planen var att skola om många ting idag och plötsligt kom jag ihåg dessa stackare. De hade behövt omvårdnad för minst en vecka sedan. Så det var bara ta tag i dessa rangliga stackare och hoppas på det bästa.

Det är nog dags att göra kom ihåg lappar… Eller veckolistor vad som ska göras. T ex är det så himla svårt att komma ihåg att vända äggen flera gånger om dagen. hur kan det vara svårt? Man frågar sig gång på gång…

M e l l a n m å l ?
Våren...