Det kom ett mail om fröfrosseri och lyxshoppande!

15 januari, 2012
Kategori:

Jag fick ett mail för ett tag sedan. Eller, jag får ofta mail men det här var lite speciellt… Många skickar frågor som inte alls är svåra att svara på men lite då och då kommer något annorlunda. Jag vet inte om det var illa ment men jag upplevde ändå att mailet var lite syrligt.

Men eftersom jag vet att det är svårt att kommunicera med mail (skrift), att det lätt kan uppfattas fel tänkte jag att jag släpper det. Men det har gått några veckor nu och jag kan inte riktigt släppa det. Känner att jag har behov att förklara mig. Och jag gör det här, för det kanske finns andra som undrar…?

Personen i fråga undrade om mitt lyxshoppande och fröfrosseri inte rimmade illa med min profil; Är för en hållbar och kvalitativ konsumtion, det vill säga att jag inte är emot all konsumtion utan snarare har en återhållsam tanke och handling vad gäller att konsumera.”

Min förklaring skulle kunna mynna ut i ett långt ramaskri här på bloggen men jag ska undvika det. Jag ska verkligen försöka förklara på mitt bästa pedagogiska sätt. Kanske bara någon liten spydighet. Jag ska inte lägga mig på golvet och skrika som ett barn, nej jag ska… vara lugn.

Nummer ett: jag antar att det ÄR lyx att äta egenodlade grönsaker som smakar mycket, är näringsrika och inte är besprutade med gifter. Dock behövs det något att odla ifrån – frön.

Nummer två: det är mycket jobb bakom goda härliga grönsaker som man kan skörda från sensommaren till senhösten. Dock kommer de från – frön.

Nummer tre: i år ska jag dessutom öka mitt odlande både i mängd men också i tid och det betyder att jag måste köpa mer – frön.

Nummer fyra: dessutom kommer jag att lyxa till det med blommor i år som jag sår från – frön!

MEN jag åker inte utomlands i stup i kvarten, jag kör ingen lyxig bil, jag köper inte dyra fina kläder, jag köper mycket sällan smycken och dyrt smink, jag går inte på krogen och när jag handlar försöker jag handla ekologiskt och miljömedvetet!

Rotfrukter!
Växtförökning...