F a r a !

4 mars, 2010
Kategori:


Läser om olika inlägg att företagen inte tänker grönt utan i vinstform. Inget nytt under himlen men ganska nedslående. Man har försökt lite grann och kanske gjort det för att det är populärt men man har inga långtgående planer på miljövänlig produktion. Tänker på Vattenfall som lägger fokus på fossila bränslen och drar ner vindkraft… Att Ikea är på väg att ge upp…

Läser på EffektmagasinDet verkar inte spela någon roll att miljövänner och politiker, röda, blåa och gröna, de senaste åren har ramlat över varandra för att få förklara att företagen skulle tjäna massor av pengar om de bara satsade på hållbara affärsmodeller och grön teknik. Antingen är företagen dummare än Maud Olofsson, eller smartare. För vad gäller den hållbara verksamheten och den gröna tekniken fortsätter den att vara en nischpryl.

Tråkigt att man ser ny teknik och gröna tankar endast som en nischpryl när det skulle kunna vara så mycket mer. Att tillväxt är så starkt begrepp men så enformigt att man inte vågar se utanför ”the box”.

Funderar på vad Köpenhamns klimatfiasko gav för intryck till företagen med tanke på vad de själva kunde krysta fram?! Inte tillit och inte framåt-tänk i alla fall. Hur kan vi inte agera och vilja sträva framåt när vi förbrukar 3 gånger mer naturresurser och energi än vad Tellus tål?

Hur är det möjligt frågar man sig gång på gång?
L i v s s t i l !
I n k ö p t !