F ä r s k v a r a ?

18 mars, 2010
Kategori:


För cirka 9-10 år sedan innan vi flyttade till vårt hus köpte jag en bok som var nyutkommen, Ekologiskt byggande och boende. Funderade mycket på att bygga ett nytt hus, ett ekologiskt och klimatvänligt hus. Nu bev det inte så, tvärtom, vi köpte ett gammalt hus från 30-talet som var renoverat på tidigt 80-tal. Tyvärr renoverade man ”sönder” orginalhuset och det var väl inte så ovanligt på 80-talet.

Nu har vi bott här i åtta år och lärt oss känna huset så vill vi förändra. Vi (kanske mest jag) vill få en känsla av ursprunget, kanske till och med torparkänsla i huset. Dessutom vill jag flytta köket och anpassa det efter hur vi lever. Så jag kom på att jag har ju en bok om hur man bygger ekologiskt och kan kanske hitta en massa tips.

Men nu till min fundering, är inte detta ämne lite av en färskvara?! Jag menar, visst måste kunskap och teknik både förändrats och gått framåt under 10 år?

Jag får väl börja bläddra i boken igen och läsa med ett kritiskt öga. Dock så är jag ju inte så kunnig vad gäller byggbranschen och de senaste rönen… Men spännande är det!

E l a k ?
EKO-ägg!