F ö r l u s t

27 september, 2009

Under sommaren hade jag ett kycklingprojekt som gick ut på att kunna leverera RIR-kycklingar till dr K (en av svärisarna). Han hade pratat flera gånger att han skulle vilja ha RIR-höns men att det är så svårt att få tag på. Eftersom han hade hjälpt oss med flera saker ville jag tacka honom på ett sätt jag var övertygad om att skulle falla i god jord.

Sagt och gjort, jag beställde ägg och fick från två olika ”stammar” vilket betyder att man kan starta en egen grupp som får egna kycklingar. En massa ägg kom och lades i äggkläckaren. Flera gånger om dagen vändes de och fylldes på med vatten för luftfuktigheten. Efter 21 dagar kom det söta små kycklingar, några dog men det är ju inte helt ovanligt. Efter en veckas matning och pysslande fick dr K 12 små söta kycklingar. Gissa om han blev glad?!

MEN… Igår berättade han att han hade blivit av med många av dem och hade endast 4 kvar! Han var inte glad. Något djur hade tagit sig in genom ett lite hål i nätet och hämtat dessa delikatesser!!! Som ett smörgåsbord… Uscha mig vad tråkigt.

Och plötsligt blir jag fundersam… när händer detta hos oss igen? Det var ett bra tag sedan vi hade sådana förluster. Ut och kolla alla nät!

M a r m e l a d
L ö r d a g s g o t t