F r e d a g s m y s

28 maj, 2010
Kategori:

Vaknade med djävulskt ont i halsen och med feber. Suck och stön… vilket fredagsmys va? Efter några tabletter av febernedsättande karaktär så känns tillvaron något bättre.

Har precis varit ute och plockat färska örter både till te och dagens middag. Till te´t har jag plockat salvia, citrontimjan samt citronmeliss. Hoppas på ett antiförkylningste som jag toppar med honung.

Till dagens middag har jag plockat samma örter med undantag för citronmeliss och med tillägg för piplöken och oreganon. Jag ska nämligen göra en urgod vegetarisk rätt som fredagsmys idag. Det är rostade grönsaker med olivolja, pinjenötter och örter. Oreganon och timjanen är basen i örtblandningen till grönsakerna. Till detta så gör jag en kikärtsröra och serverar med marinerad fetaost och svarta oliver. Ganska enkelt men aj aj så gott.

Nu ska jag gör ordning lite te och påbörja mitt bokfrosseri. Mina böcker har nämligen kommit, The Self Sufficient – ish Bible, The new complete book of Self Sufficiency, Oumbärlig Rådgifare för hvarje Hem ”husmorshandboken” och Bondepraktikan! Jag bläddrade lite snabbt i dem igår kväll och jag kände direkt att det var som en lottovinst. Snacka om fredagsmys 😉

Trevlig fredag!
Plantera ketchup!
F ö r v ä n t n i n g a r !