Färskost

18 juli, 2009
Kategori:


Igår skulle vi få besök till middag och jag laddade upp ordentligt. Jag gjorde egen färskost och hembakat bröd till förrätt samt pizzabitar. Färskosten började jag med redan på förmiddagen, det är inte så krångligt om man vet vad man gör:-). I liter fil som värms upp i kastrull tills den skär sig och så fyllde jag på med 3 dl gräddfil. Låt denna sörja, för det ser inte gott ut, rinna av i ett kaffefilter eller något annat. Jag använde en gammal urtvättad t-shirt som skulle slängas. Knytet med ostmassan la jag i ett durkslag och så fick det ligga i fred nästan 4 timmar.


Själva ostmassan blandade jag sedan med pressad vitlök och en massa färska örter som jag hackade; rosmarin, persilja och basilika. Mums! Jag hade ätit så mycket förrätt så jag orkade inte med varmrätten… stackars mig 🙂 Men jag fick ju magknip… eftersom jag har problem med spannmål så brukar jag undvika det. Ja, ja men gott var det!

Vintips
Snabb leverans